ΕΛΛΑΔΑ

Πολυετείς ποινές και βαριά πρόστιμα σε μέλη των Locos

Πολυετείς ποινές και βαριά πρόστιμα σε μέλη των Locos

Πολυετείς ποινές κάθειρξης και βαριά χρηματικά πρόστιμα επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 7 νεαρούς της ομάδας Locos, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένη διακίνηση.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Χίου kounoupi.gr, η μεγαλύτερη ποινή 20ετους κάθειρξης επιβλήθηκε στον 33χρονο ελληνοαμερικάνο Ιωάννη Κουτουμάνο, ενώ παράλληλα το δικαστήριο τον καταδίκασε και σε χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Στον 23χρόνο Ιωάννη Κωτατή επιβλήθηκε η ποινή 12ετους κάθειρξης και 70.000 ευρώ πρόστιμο για εμπορία ναρκωτικών ο οποίος θα παραπεμφθεί σε νέα δίκη στο δικαστήριο ανηλίκων με την κατηγορία ίδρυσης και συμμετοχής στην «οργάνωση», όπως και ο 22χρονος Χρήστος Ντούσκος που καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 8 ετών και 10.000 ευρώ πρόστιμο, με δικαίωμα έφεσης με ανασταλτικό χαρακτήρα και υποχρεωτική παρακολούθηση από κοινωνικό λειτουργό.

Η ποινή κάθειρξης 9 ετών επιβλήθηκε στον 24χρονο Κυριάκο Σακελαρίδη και 12 ετών αντίστοιχα στον 24χρονο Γιώργο Κουλουριώτη.

Τέλος το δικαστήριο καταδίκασε τον Γιώργο Γεωργίτση με 12 χρόνια κάθειρξη και 50,000 ευρώ πρόστιμο και τον Στέλιο Καγιαβά με 10 χρόνια κάθειρξη και 50.000 ευρώ πρόστιμο, για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση. Η έφεσή τους θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, ενώ και οι δύο είναι υποχρεωμένοι να παρουσιάζονται κάθε μήνα στον Α.Τ. του τόπου διαμονής τους.

Για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών κατ’ εξακολούθηση, (απαλλαγμένοι όμως από την κατηγορία συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση) καταδικάστηκαν σε πολυετείς ποινές κάθειρξης που κυμαίνονται από 5 έως 10 χρόνια και βαρύτατα χρηματικά πρόστιμα που φτάνουν μέχρι τις 70.000 ευρώ, οι Γεώργιος Κούρτης , Δημήτρης Παπαδόπουλος , Αργύρης Σαραντής, Βασίλης Φάτσης , Δημήτρης Καλιμασσιάς , Κωνσταντούλα Οικονόμου και Δημήτρης Πλάστρας, με την έφεση τους να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, εκτός του ήδη κρατούμενου για ληστεία τράπεζας, Βασίλη Φέτση που καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξης και 70.000 ευρώ πρόστιμο.