ΕΛΛΑΔΑ

Πύρινη κόλαση στη Βαρυμπόμπη

Πύρινη κόλαση στη Βαρυμπόμπη

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη μετά την ολονύκτια μάχη με τις φλόγες που έδωσαν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις από νωρίς το πρωί.

Η φωτιά ξέσπασε στις 23:00 το βράδυ της Δευτέρας από πευκόφυτη έκταση που βρίσκεται στην οδό Ιωάννη Μίχα, κάτω από τον οικισμό Αγία Κυριακή. Στις 1:30 τα ξημερώματα ο άνεμος άλλαξε διεύθυνση και το νότιο τμήμα της φωτιάς κινήθηκε προς το Ολυμπιακό Χωριό, το οποίο απειλήθηκε προσωρινά, ωστόσο, μετά τις 3:00 ο αέρας άλλαξε και πάλι φορά.

Οι φλόγες πλησίασαν λίγο πριν από τις 3:00 στο Κέντρο Αιμοδοσίας στους Θρακομακεδόνες, ωστόσο, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστών και των εθελοντών, το κέντρο δεν απειλήθηκε.

VARY

Εκκενώθηκαν οικισμοί

Με εντολή της δημοτικής αρχής Βαρυμπόμπης άρχισαν να εκκενώνονται κατοικίες που βρίσκονται διάσπαρτες, από την οδό Ορφέως προς τον οικισμό της Αγίας Κυριακής, για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, ένα σπίτι παραδόθηκε στις φλόγες, χωρίς να κινδυνεύσουν άνθρωποι, ενώ η φωτιά έφτασε σε αρκετές αυλές σπιτιών, προκαλώντας ζημιές.

VARY1

Ενισχύσεις από Πελοπόννησο και Θεσσαλία

Στο έργο της κατάσβεσης επιχείρησαν συνολικά 122 πυροσβέστες με 61 οχήματα, 96 άτομα πεζοπόρο, 10 εθελοντικά οχήματα με 20 άτομα, 15 υδροφόρες Ο.Τ.Α., 10 ιδιωτικές υδροφόρες, 60 στρατιώτες, 3 μηχανήματα του Στρατού. Με το πρώτο φως της ημέρας δόθηκε εντολή να ενισχυθούν οι εναέριες δυνάμεις με δέκα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα Σινούκ. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέβαλαν πυροσβεστικές δυνάμεις από την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και τη Δυτική Ελλάδα. Οι προσπάθειες των εναέριων μέσων συντονίζονται από ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής.

vary3

Προβλήματα στην υδροδότηση

Η φωτιά προκάλεσε προβλήματα ηλεκτροδότησης κατά τη διάρκεια της νύχτας, με πολλά τμήματα της περιοχής να μένουν στο σκοτάδι, ενώ ανά διαστήματα ακούγονταν μικρές εκρήξεις από τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ. Προβλήματα παρατηρήθηκαν και στην υδροδότηση.

vary4

Εμπρησμός η μεγάλη πυρκαγιά;

Στο σημείο μετέβη Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, προκειμένου να διαπιστωθεί να πρόκειται για εμπρησμό. Να σημειωθεί ότι πριν από μία εβδομάδα περίπου είχε ξεσπάσει και πάλι φωτιά, μόλις ένα χιλιόμετρο από την περιοχή όπου εκδηλώθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα.

Διαβάστε επίσης: Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη

Μαίνεται η πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη

Πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη: Οι φλόγες πλησιάζουν σε οικισμό

Εικόνες καταστροφής από τη μεγάλη πυρκαγιά στον Μαραθώνα (pics-vid)