ΕΛΛΑΔΑ

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στη Σαντορίνη

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στη Σαντορίνη

Αποκαταστάθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση της Σαντορίνης μετά το νέο συμβάν που προκάλεσε προσωρινή ολική σβέση του σταθμού παραγωγής.

Η ΔΕΗ, με αφορμή το έκτακτο συμβάν της σημερινής διακοπής της ηλεκτροδότησης στη Θήρα, ανακοινώνει ότι στις 8:32 π.μ. σήμερα άνοιξε ο διακόπτης της γραμμής του δικτύου (R 240) της Θήρας -ενώ είχαν προηγηθεί χειρισμοί, προκειμένου να εγκατασταθούν άλλα 5MW φορητής εφεδρικής ισχύος- με αποτέλεσμα να προκληθεί ανισορροπία στο Ηλεκτρικό Σύστημα και να λειτουργήσουν τα συστήματα προστασίας του Σταθμού παραγωγής, προκαλώντας προσωρινή ολική σβέση.

Άμεσα, από την εκδήλωση του συμβάντος, ξεκίνησαν οι εργασίες σταδιακής αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης, που εκτελέσθηκαν με πολύ μεγάλη προσοχή, όπως προβλέπεται με βάση τις διεθνείς τεχνικές για ανάλογες περιπτώσεις, για να ολοκληρωθεί η πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης περίπου στις 10.20 π.μ.

Όπως τονίζει η ΔΕΗ, η εκδηλωθείσα βλάβη δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το πρόβλημα που είχε ανακύψει από την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί στο Σταθμό Παραγωγής την Τρίτη 13 Αυγούστου, ο οποίος διαθέτει συνολική διαθέσιμη ισχύ 40 MW και η οποία, μετά και την εγκατάσταση των προαναφερθέντων MW, θα ανέλθει στα 45MW, η οποία καλύπτει πλήρως ακόμη και τη μεγαλύτερη αιχμή ζήτησης ρεύματος και επιτρέπει τη διαθεσιμότητα ικανού αριθμού εφεδρικών γεννητριών.

Διαβάστε επίσης:

Νέο μπλακ άουτ στη Σαντορίνη

Επανέρχεται η ηλεκτροδότηση στην Σαντορίνη

Το μπλακ άουτ στη Σαντορίνη έκανε τον γύρο του κόσμου

Φωτιά σε μονάδα της ΔΕΗ στη Σαντορίνη - Χωρίς ρεύμα το νησί