ΕΛΛΑΔΑ

Δάσκαλος στην Κρήτη καταγγέλλεται για κατήχηση υπέρ της Χρυσής Αυγής

Δάσκαλος στην Κρήτη καταγγέλλεται για κατήχηση υπέρ της Χρυσής Αυγής

Ένας δάσκαλος σε σχολείο του δήμου Βιάννου στην Κρήτη φέρεται να έχει δημιουργήσει στην περιοχή ένα άτυπο κατηχητικό σχολείο, στο οποίο μυεί παιδιά στην ιδεολογία της Χρυσής Αυγής.

Η καταγγελία, όπως αναφέρει το cretalive.gr, είναι τόσο σοβαρή, που δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Έτσι σήμερα αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του δασκάλου, όπου ωστόσο δε βρέθηκε το παραμικρό που να συνδέει τον εκπαιδευτικό με την οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Πάντως, δεν είναι ο μόνος για τον οποίο υπάρχει υπόνοια για ενεργή σχέση με τη Χ.Α., από την τοπική ΕΛ.ΑΣ. Και ένας εν ενεργεία πυροσβέστης, ο οποίος φέρεται να είναι υπεύθυνος για την τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής, στο Ηράκλειο, βρίσκεται υπό διακριτική παρακολούθηση, χωρίς πάντως να προκύπτουν κάποια αξιόποινα στοιχεία.

Κυρίως η ενασχόληση της ΕΛ.ΑΣ. με τον συγκεκριμένο ένστολο εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα, που θέλει τη Δικαιοσύνη να ελέγχει τις υπόγειες διαδρομές ανδρών των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού με τη Χρυσή Αυγή.