ΕΛΛΑΔΑ

Στην κυκλοφορία νέο τμήμα της εθνικής οδού Λάρισας - Τρικάλων

Στην κυκλοφορία νέο τμήμα της εθνικής οδού Λάρισας - Τρικάλων

Είναι μήκους 10,7 χιλιομέτρων, με δυο λωρίδες ανά κατεύθυνση. Απομένει ένα μικρό τμήμα του δρόμου που θα παραδοθεί στους επόμενους μήνες.


Όπως διαβάζουμε στο trikalavoice, παραδόθηκε στην κυκλοφορία, όπως είχε προαναγγελθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας ακόμη ένα τμήμα της Εθνικής Οδού Λάρισας – Τρικάλων, παρουσία του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη, του αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκου και υπηρεσιακών παραγόντων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για το υπόλοιπο τμήμα έργου, από Χ.Θ. 42+500 έως Χ.Θ. 53+197,50 μήκους 10,70 χλμ. με αμφίπλευρη κυκλοφορία.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: "Παραδίδουμε στη κυκλοφορία άλλα 10,7 χιλιόμετρα κύριας αρτηρίας με 4 λωρίδες ανά κατεύθυνση, τρεις κόμβους στους Ταξιάρχες, τον Πετρόπορο και τους Γεωργανάδες, αλλά και τις παράπλευρες οδούς. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο που εντάχθηκε και δημοπρατήθηκε το 2010, ενώ η σύμβαση κατασκευής υπεγράφη τον Ιούλιο του 2011. Η ολοκλήρωση υλοποίησης του παραπάνω έργου είναι πολύ σημαντική διότι όπως είναι γνωστό, το συγκεκριμένο έργο αποτελεί σημαία για τη χώρα μας. Το έργο αυτό έχει πολλαπλές θετικές επιπτώσεις σε τομείς όπως η οδική ασφάλεια των πολιτών, ο τουρισμός, η τοπική οικονομία και κοινωνία. Σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα η αιρετή Περιφέρεια με σχέδιο και προγραμματισμό υλοποιεί και παραδίδει προς χρήση μέσω του ΕΣΠΑ, έργα χρήσιμα για τον τόπο, έργα που διαχέουν κοινοτικούς πόρους στην τοπική κοινωνία και οικονομία, στηρίζοντας θέσεις εργασίας. Απαιτείται όμως συνεργασία, συνέργεια και ταχύτητα στην υλοποίηση των έργων".

Το έργο είναι προϋπολογισμού 34.600.000,00€, δημοπρατήθηκε στις 19-10-2010, η προσφερθείσα έκπτωση είναι 38,20% και η σύμβαση υπογράφηκε στις 21-7-2011 ποσού 22.506.221,80€ και χρηματοδότηση του έργου είναι από πόρους του προγράμματος Ε.Σ.Π.Α. Η συνολική προθεσμία για την εκτέλεση του έργου είναι έως τις 31/12/2013.

Το αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή του τμήματος της Εθνικής Οδού Λάρισας - Τρικάλων από Χ.Θ. 37+000 έως 53+197,50 μετά των απαιτούμενων προσαρμογών με την υφιστάμενη Εθνική Οδό, συνολικού μήκους περίπου 16,20 χλμ με ταχύτητα κυκλοφορίας έως 90χλμ./ώρα.

Με το συγκεκριμένο έργο εξασφαλίζεται η ασφαλέστερη κυκλοφορία των χρηστών της Ε.Ο. Λάρισας – Τρικάλων, έναντι της υφισταμένης Ε.Ο.

Παρόντες κατά την παράδοση σε κυκλοφορία του τμήματος αυτού ήταν οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Ελένη Αργυροπούλου, ο Γεώργιος Τσίγκας, ο Κωνσταντίνος Μπάρδας, ο δ/ντης της Περιφέρειας Θεσσαλίας Κώστας Μέγας, ο δ/ντης Τεχνικών Έργων Στάμος Διαμαντάς, υπηρεσιακοί παράγοντες καθώς και οι κατασκευαστές.