ΕΛΛΑΔΑ

Πρόεδρος Ρομά: Μου είχαν προσφέρει και μένα τη Μαρία για χίλια ευρώ

Πρόεδρος Ρομά: Μου είχαν προσφέρει και μένα τη Μαρία για χίλια ευρώ

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σε διεθνή μέσα ο πρόεδρος της κοινότητας των Ρομά, Μπάμπης Δημητρίου, οι βιολογικοί γονείς της Μαρίας τον είχαν πλησιάσει για να του την πουλήσουν με αντάλλαγμα χίλια ευρώ.

Όπως υποστηρίζει αυτό συνέβη το 2009, όταν η μικρή ήταν μόλις 15 ημερών.

Ο Δημητρίου δήλωσε χαρακτηριστικά σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης ότι : «Το παιδί πουλήθηκε στην τωρινή του μητέρα και φαντάζομαι ότι τα λεφτά θα ήταν πάνω κάτω τα ίδια με αυτά που είχαν ζητήσει από μένα».

Στη συνέχεια αφού ο ίδιος αρνήθηκε πλησίασαν την 40χρονη.

Όσον αφορά την επιχείρηση των αρχών για την εξεύρεση των βιολογικών γονιών της Μαρίας αποκάλυψε ότι «ήταν εδώ, στον καταυλισμό την προηγούμενη εβδομάδα όταν το ζευγάρι συνελήφθη και η αστυνομία πήρε τη Μαρία. Μετά την έκταση που πήρε το θέμα απλά εξαφανίστηκαν.»

Όπως σημειώνει η Telegraph, ο επικεφαλής του καταυλισμού των Ρομά στα Φάρσαλα Μπάμπης Δημητρίου αποκάλυψε ότι ο πατέρας του κοριτσιού πήγε εκεί αμέσως μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης όμως παρά τις προτροπές όλων να πει στην αστυνομία ότι το παιδί είναι δικό του εξαφανίστηκε.

Όπως φέρεται να είπε ο Δημητρίου: «Ήταν ένας Βούλγαρος και η γυναίκα του που εργάζονταν ανά την Ελλάδα σε προσωρινές δουλειές, και που συνήθιζαν να μένουν εδώ κάποιες φορές. Κάποια στιγμή άφησαν το κορίτσι να το μεγαλώσει μια οικογένεια εδώ στο χωριό.»

Ο ίδιος φέρεται να λέει ότι «η οικογένεια μεγάλωσε το παιδί σαν να ήταν δικό τους, παρότι ο πατέρας ερχόταν που και που για να το δει». Μάλιστα «η τελευταία φορά που επισκέφτηκε το χωριό ήταν μόλις πριν από πέντε ημέρες» όπως λέει, μετά τις συλλήψεις και αφότου το παιδί παραδόθηκε στις Αρχές.

«Όλοι οι άλλοι Ρομά έλεγαν στον Βούλγαρο να εξηγήσει στην αστυνομία ότι το κορίτσι είναι δικό του αλλά τώρα έχει εξαφανιστεί», συμπληρώνει ο Μ. Δημητρίου.

Οι αρχές τώρα αναζητούν τους υπόπτους στην κεντρική και νότια Ελλάδα, γράφει η Daily Mirror.

Διαβάστε επίσης:

Στη φυλακή οι δυο Ρομά για αρπαγή ανηλίκου

Η ληξιαρχική πράξη γέννησης της μικρής Μαρίας...

Εννέα συλλήψεις σε καταυλισμούς Ρομά

Πέντε με έξι ετών είναι τελικά η μικρή Μαρία

Η 4χρονη Μαρία στο επίκεντρο των διεθνών μέσων

«Να βρείτε τον βούλγαρο μεσολαβητή που μας έδωσε την Μαρία»

Γερμανικά ΜΜΕ: «Παιδί χωρίς παρελθόν» η μικρή Μαρία

Συλλήψεις στο Ζεφύρι (pics+video)