ΕΛΛΑΔΑ

Στη φυλακή οι δυο Ρομά για αρπαγή ανηλίκου

Στη φυλακή οι δυο Ρομά για αρπαγή ανηλίκου

Στη φυλακή οδηγούνται σήμερα οι δύο Ρομά που παρουσιάζονταν ως γονείς της μικρής Μαρίας, σε μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και έχει προκαλέσει διεθνή σάλο

Μετά την απολογία τους ενώπιον του ανακριτή τη Δευτέρα, τόσο ο 39χρονος Χρήστος Σαλής όσο και η 40χρονη Ελευθερία Δημοπούλου κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν είναι αυτά της αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής εγγράφων.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σαλής θα οδηγηθεί στις αγροτικές φυλακές Λάρισας και η Δημοπούλου στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το πότε θα γίνει ακριβώς η μεταγωγή τους καθώς η αστυνομία λαμβάνει ισχυρότατα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο αντίδρασης από την τοπική κοινότητα των Ρομά.

Τον ισχυρισμό ότι η μικρή Μαρία τους παραδόθηκε όταν ήταν βρέφος, από έναν Βούλγαρο Ρομά και τη μητέρα της, η οποία ήταν επίσης Ρομά, προέβαλε σήμερα στον ανακριτή ο 39χρονος, ο οποίος μέχρι πρότινος παρουσιαζόταν ως πατέρας της μικρής.

Επιπλέον, όπως ανέφεραν οι συνήγοροι του 39χρονου, ζήτησαν από τις δικαστικές αρχές να εντοπιστεί κινητό, το οποίο, όπως υποστηρίζουν, ανήκει στο διαμεσολαβητή παράδοσης του παιδιού (κατά πάσα πιθανότατα στον προαναφερόμενο Βούλγαρο), "προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση".

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος στην απολογία του αναφέρθηκε ονομαστικά στο Βούλγαρο διαμεσολαβητή, αλλά και στη φυσική μητέρα της μικρής, προκειμένου να διενεργηθούν έρευνες για τον εντοπισμό τους. Ισχυρίστηκε μάλιστα, ότι η φυσική μητέρα του παιδιού είναι εντός Ελλάδας.

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, ύστερα από σχετική Εισαγγελική Διάταξη, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες των δύο ΡΟΜΑ, στο σπίτι των οποίων, σε καταυλισμό στα Φάρσαλα Λάρισας, βρέθηκε το ανήλικο κορίτσι.

Πρόκειται για τους:

ΣΑΛΗ Χρήστο του Γεωργίου και της Μαρίας, ο οποίος γεννήθηκε την 15/08/1974 στη Λάρισα

21102013anak

ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ Ελευθερία του Αργυρίου και της Σοφίας, η οποία γεννήθηκε την 22/06/1973 στα Τρίκαλα ή ΣΑΛΗ Σελήνη του Παύλου και της Μαρίας, η οποία γεννήθηκε την 08/06/1972 στη Λάρισα.

21102013anak1

Η δημοσίευση των παραπάνω στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό του αδικήματος της αρπαγής ανηλίκων.

Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με τα άτομα που απεικονίζονται στις δημοσιευθείσες φωτογραφίες και γενικότερα με την συναφή υπόθεση του ανήλικου κοριτσιού να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 2410-683171 και 2410-683184-5 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας. Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

ΠΕΝΤΕ ΜΕ ΕΞΙ ΕΤΩΝ Η ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ

«Η μικρή βρίσκεται στο νοσοκομείο, κάνει τις ιατρικές εξετάσεις της έπειτα από εισαγγελική εντολή και είναι πολύ καλά στην υγεία της» δηλώνουν στο ΑΠΕ- ΜΠΕ οι αρμόδιοι του «Χαμόγελου του Παιδιού», για τη μικρή Μαρία, τονίζοντας πως σύντομα θα βρίσκεται σε κάποιο από τα σπίτια της οργάνωσης.

Οι τηλεφωνικές γραμμές του «Χαμόγελου του Παιδιού» έχουν λάβει χιλιάδες κλήσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο από όλο τον κόσμο. Εξάλλου, μέσα από τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης πολίτες από την Ελλάδα και από άλλες χώρες του εξωτερικού δίνουν πληροφορίες που προωθούνται στις αρμόδιες Αρχές, αξιολογούνται κι ελέγχονται, ώστε να βρεθεί η οικογένεια του κοριτσιού.

Εξάλλου, όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», το κοριτσάκι είναι 5 ή 6 ετών, σύμφωνα με την οδοντιατρική εξέταση που της έγινε, ενώ οι έρευνες για την ανεύρεση των βιολογικών γονιών του μικρού κοριτσιού να συνεχίζονται.

Διαβάστε επίσης:

Η ληξιαρχική πράξη γέννησης της μικρής Μαρίας...

Εννέα συλλήψεις σε καταυλισμούς Ρομά

Πέντε με έξι ετών είναι τελικά η μικρή Μαρία

Η 4χρονη Μαρία στο επίκεντρο των διεθνών μέσων

«Να βρείτε τον βούλγαρο μεσολαβητή που μας έδωσε την Μαρία»

Γερμανικά ΜΜΕ: «Παιδί χωρίς παρελθόν» η μικρή Μαρία

Συλλήψεις στο Ζεφύρι (pics+video)