ΕΛΛΑΔΑ

Στον ανακριτή για εμπορία και αρπαγή ανηλίκου το ζευγάρι από το Ζεφύρι

Στον ανακριτή για εμπορία και αρπαγή ανηλίκου το ζευγάρι από το Ζεφύρι

Ενώπιον του ανακριτή απολογούνται ο 53χρονος άνδρας και η 48χρονη σύζυγός του από το Ζεφύρι, που συνελήφθησαν έπειτα από καταγγελία πως είχαν στο σπίτι τους ένα βρέφος, ενώ δεν ήταν οι βιολογικοί γονείς του.


Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για εμπορία και αρπαγή ανηλίκου. Οι κατηγορούμενοι οι οποίοι διώκονται σε βαθμό κακουργήματος είχαν ζητήσει προθεσμία για να απολογηθούν.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, κατά την εξέταση των κατηγορουμένων προέκυψε ότι τον περασμένο Μάρτιο παρέλαβαν από γυναίκα Ρομά, στην περιοχή του Ζεφυρίου, ένα κοριτσάκι το οποίο είχε γεννηθεί στις 25 Φεβρουαρίου του 2013 από άλλη γυναίκα Ρομά, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι αγόρασαν το παιδί, επειδή οι ίδιοι δεν μπορούσαν να αποκτήσουν με τη μεσολάβηση μιας γυναίκας με το όνομα «Κατερίνα».

Στη δικογραφία πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει κατάθεση γετόνισσας η οποία υποστηρίζει πώς είχε δει την 48χρονη να κυκλοφορεί στο δρόμο με μαξιλάρι στην κοιλιά, προσποιούμενη την έγκυο.

Το κοριτσάκι, μετά από εντολή του Εισαγγελέα Ανηλίκων, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων για εξετάσεις.

Οι αρχές προσανατολίζονται να ζητήσουν άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των κατηγορουμένων ώστε να διαπιστώσουν αν πράγματι υπήρξαν συνεννοήσεις για την υπόθεση με τη γυναίκα με το όνομα «Κατερίνα» , ενώ ήδη έχει δοθεί εντολή να υποβληθεί το παιδάκι σε τέστ DNA.