ΕΛΛΑΔΑ

Συλλήψεις για την τραγωδία με τους μετανάστες στη Λευκάδα

Συλλήψεις για την τραγωδία με τους μετανάστες στη Λευκάδα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από τον εντοπισμό του κυκλώματος διακίνησης λαθρομεταναστών που οδήγησε στο θάνατο 12 Σύριους μετανάστες, μεταξύ των οποίων τέσσερα ανήλικα παιδάκια.

Εντατικές είναι οι έρευνες του Λιμεναρχείου Λευκάδας και των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας για τον εντοπισμό των διακινητών που οδήγησαν τους μετανάστες στην ερημική τοποθεσία Μαραθάκι της Παλαίρου όπου κατά την επιβίβαση σε σκάφος συνέβη το μοιραίο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr, από τις μέχρι τώρα έρευνες προκύπτει η εμπλοκή ενός 55χρονου Παλαιστίνιου στην καταγωγή (υπηκόου Λιβάνου) που ήταν μεταξύ των 27 μεταναστών και είχε αναλάβει να οδηγήσει το κλεμμένο από την Πάλαιρο σκάφος στη Λευκάδα.

Αυτός συνελήφθη όπως επίσης και ένας 20χρονος εκ των τριών Ξηρομεριτών συγγενών που συνδέονται με την υπόθεση. Πρόκειται για άτομα από την περιοχή της Κωνωπίνας που έχουν κατά κόρον απασχολήσει το αστυνομικό δελτίο. Ο ένας τους συνελήφθη ενώ στην περιοχή της Κωνωπίνας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα όχημα των εμπλεκόμενων ντόπιων αλλά και ένα όχημα ενός Αιγύπτιου που επίσης εμπλέκεται στην υπόθεση και αναζητείται.

Επίσης εντοπίστηκε το βανάκι μεταφοράς των μεταναστών στο οποίο είχαν τοποθετηθεί πινακίδες κλεμμένες από όχημα στην Κανδήλα. Το συγκεκριμένο όχημα είχε κλαπεί από το Μοσχάτο την 31η Οκτωβρίου.

Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη και αναζητούνται τα τρία άτομα που διαφεύγουν της σύλληψης.

Διαβάστε επίσης:

Λευκάδα: Θρήνος για το χαμό των συμπατριωτών τους (video)

Τραγωδία με 12 μετανάστες ανοιχτά της Λευκάδας (pics)

Λευκάδα: Τραγωδία με 12 λαθρομετανάστες - 4 παιδιά νεκρά