ΕΛΛΑΔΑ

Θα χιονίσει ακόμα και σε περιοχές με υψόμετρο 500-700 μέτρα

Θα χιονίσει ακόμα και σε περιοχές με υψόμετρο 500-700 μέτρα

Επιδείνωση, με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ώρες σήμερα και αύριο, όπως προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στο Ιόνιο, στη δυτική Στερεά, στη δυτική και νότια Πελοπόννησο, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και, πρόσκαιρα, στην Κρήτη και στις Κυκλάδες, κυρίως στις δυτικές περιοχές.

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί σε όλη τη χώρα από βορρά προς νότο. Θα χιονίσει παροδικά στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και, από απόψε το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, σε υψόμετρο δηλαδή περίπου 500 με 700 μέτρα.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Για σήμερα Δευτέρα (25-11-2013) και αύριο Τρίτη (26-11-13):

α) οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στο Ιόνιο, τη δυτική στερεά, τη δυτική και νοτιά Πελοπόννησο, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα στην Κρήτη και τις Κυκλάδες (κυρίως στις δυτικές περιοχές).

β) σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα σημειωθεί σε όλη τη χωρά από βορρά προς νότο. παροδικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και από το βραδύ της δευτέρας (25-11-2013) και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας (περίπου 500 με 700 μέτρα).

Διαβάστε επίσης:

ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού