ΕΛΛΑΔΑ

Μεσσηνία: Εντατικές έρευνες για τη δολοφονία του αρχιμανδρίτη

Μεσσηνία: Εντατικές έρευνες για τη δολοφονία του αρχιμανδρίτη

Προς πάσα κατεύθυνση κινούνται οι αστυνομικές έρευνες για την άγρια δολοφονία του 51χρονου Αρχιμανδρίτη στη Μεσσηνία, ο οποίος βρέθηκε νεκρός μέσα στα αίματα στο σπίτι του στη Χώρα Τριφυλίας κοντά στο μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι και αργά το απόγευμα της Κυριακής, είχαν γίνει αρκετές προσαγωγές κυρίως αλλοδαπών ατόμων που ζουν τόσο στην Χώρα όσο και στην ευρύτερη περιοχή. Οι αστυνομικοί προσπαθούν καταρχήν να προσδιορίσουν το κίνητρο του δράστη ή των δραστών.

Ο Αρχιμανδρίτης ήταν ένα ιδιαίτερα αγαπητό άτομο στην ευρύτερη περιοχή και γενικά στην Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας και τον χαρακτήριζε η καλοσύνη του. Οι κάτοικοι της περιοχής και κυρίως οι γείτονές του είναι συγκλονισμένοι και δεν μπορούν να πιστέψουν πως έγινε αυτό το κακό. Ολοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια, για ένα άνθρωπο καλοσυνάτο που πάντα βοηθούσε και συμπαραστεκόταν στον συνάνθρωπό του, ενώ είχε αφοσιωθεί στο μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου το οποίο συντηρούσε και φρόντιζε με πολλή αγάπη και κόπο.

Χαρακτηριστικά ο θείος του άτυχου αρχιμανδρίτη, συγκλονισμένος από τον άδικο χαμό του είπε ότι το έμαθε από την εγγονή του, καθώς η δολοφονία του μαθεύτηκε γρήγορα.

"Ηταν ένας άνθρωπος αγαπητός σε όλους μας, βοηθούσε όλους όσους μπορούσε, αλλοδαπούς, φτωχούς, τους πάντες. Δεν είχε κακία με κανένα".

Υπενθυμίζεται ότι ο 51χρονος Αρχιμανδρίτης εντοπίστηκε νεκρός από το νεωκόρο του ναού που εφημέρευε, καθώς δεν προσήλθε στη Θεία Λειτουργία.

Ο άτυχος Αρχιμανδρίτης, έχει δεχθεί πολλαπλά χτυπήματα στο πάνω μέρος του σώματός του και κυρίως στο κεφάλι. Σύμφωνα με τα πρώτα ευρήματα και τις εκτιμήσεις του ιατροδικαστή, θανατηφόρο ήταν το χτύπημα με αιχμηρό αντικείμενο πίσω από το δεξί αυτί. Η αριστερή πλευρά του προσώπου του ήταν άγρια χτυπημένη.

Σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr, μετά την ολοκλήρωση της νεκροψίας-νεκροτομής θα εκτιμηθεί αν αυτό είναι αποτέλεσμα της πτώσης του στο πάτωμα ή έγινε από το δράστη με βαρύ αντικείμενο.

Το σπίτι στο εσωτερικό του ήταν εμφανώς αναστατωμένο, ενώ δεν είχε σημάδια παραβίασης, πράγμα που πιθανώς σημαίνει ότι ο άτυχος αρχιμανδρίτης γνώριζε τον δράστη ή τους δράστες και τους άνοιξε την πόρτα του σπιτιού του.