ΕΛΛΑΔΑ

Κάλαμος: Η φωτογραφία του 1960 που κάνει θραύση στα socia media!

Κάλαμος: Η φωτογραφία του 1960 που κάνει θραύση στα socia media!

Αν σταθεί κανείς και δει με λεπτομέρεια την υπέροχη αυτή φωτογραφία θα καταλάβει το πόσο διαφορετικά ήταν εκείνα τα χρόνια.

Αρχές Ιουλίου. Αυλωναρίτες μόλις έχουν τελειώσει το αλώνισμα,έχουν τακτοποιήσει τις αγροτικές τους δουλειές τους. Ετοιμάζονται για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Προορισμός ο Κάλαμος. Φορτώνουν με αρκετές προμήθειες τα γαϊδούρια τους και πρωί-πρωί ξεκινούν.Ύστερα από κάμποση ώρα φτάνουν στην πανέμορφη παραλία.

Οι ''εξοχικές'' τους κατοικίες τους περιμένουν,έχουν φροντίσει την κατασκευή τους οι άντρες. Τα πρώτα χρόνια χρησιμοποιούν πλατάνια,αργότερα ψάθες και τελευταία σκηνές. Για πόρτα ένα σεντόνι ή μια κουρελού.

Μαγειρίο ακριβώς μπροστά φτιαγμένο με πέτρες και ατζάνεμο πάλι με πλατάνια. Πόσιμο νερό 300μ. προς τον χωματόδρομο βρίσκεται μια πηγή. Μπάνιο μα φυσικά η παραλία, για τουαλέτα αρκετά σχοινιά που βρίσκονται τριγύρω. Δυο μαγαζιά όλα κι όλα, σερβίρεται ελληνικός καφές, λεμονάδες και πορτοκαλάδες. Συχνά-πυκνά από την θάλασσα ξεπροβάλλουν πετριώτικα καΐκια που τους προμηθεύουν φρέσκο ψάρι.

Η κατασκήνωση διαρκεί μέχρι τις 27 Ιουλίου την γιορτή του Αγ.Παντελεήμονος. Αφού εκκλησιάζονται στην τοπική εκκλησία που υπάρχει παίρνουν τον δύσκολο δρόμο της επιστροφής. Από την στιγμή που ανέβηκε στα social media (στη σελίδα avlonari such a alovely place) έχει γίνει χαμός!

Πείτε το νοσταλγία, πείτε το αγάπη για την παλιά εποχή. Κάποιοι το λένε ποιότητα ζωής.

Πηγή: evianews.com

Διαβάστε επίσης:

Η έκτακτη εισφορά γίνεται... μόνιμη και πάει μέχρι το 2016!