ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Αθώος ο αστυνομικός για τις συντάξεις της νεκρής μητέρας του

Κρήτη: Αθώος ο αστυνομικός για τις συντάξεις της νεκρής μητέρας του

Λυτρωτική ήταν για αστυνομικό του Ηρακλείου η απόφαση που εξέδωσε χθες το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου. Ο ένστολος, ο οποίος τις τελευταίες εβδομάδες τέθηκε σε διαθεσιμότητα, αθωώθηκε πανηγυρικά για τις κατηγορίες της απάτης και της υπεξαίρεσης.

Ο αστυνομικός βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου επειδή εν αγνοία του εισέπραξε για δύο μήνες την σύνταξη της νεκρής μητέρας του. Η μητέρα του «έφυγε» από την ζωή τον Σεπτέμβριο του 2010. Ο αστυνομικός ως συνδικαιούχος στον λογαριασμό της μητέρας του, στον οποίο έμπαινε η σύνταξη της αλλά και οι επιδοτήσεις που έπαιρνε από αγροτικά εισοδήματα, θέλησε στα τέλη του χρόνου να μηδενίσει τον λογαριασμό. Έτσι έκανε ανάληψη του διαθέσιμου ποσού από το ΑΤΜ, χωρίς να γνωρίζει από που προέρχονται τα χρήματα αυτά.

Σημειώνεται ότι στο ΙΚΑ είχε αναγγελθεί εγκαίρως ο θάνατος της μητέρας του, παρά ταύτα στον τραπεζικό λογαριασμό της μπήκαν οι συντάξεις δύο μηνών συν το δώρο των Χριστουγέννων.

Ο αστυνομικός έπεσε από τα σύννεφα όταν ενημερώθηκε για την διαδικασία που κινήθηκε σε βάρος του χωρίς ο ίδιος να ευθύνεται αφού δεν γνώριζε τι είχε συμβεί.

Πριν από λίγες ημέρες και ενώ εκκρεμούσε η εκδίκαση της υπόθεσης, ο αστυνομικός κλήθηκε να παραδώσει το υπηρεσιακό του όπλο. Η εξέλιξη αυτή ήταν τρομακτικά ψυχοφθόρα για τον ίδιο καθώς από τη μία στιγμή στην άλλη βρέθηκε εκτός υπηρεσίας και υπόλογος ποινικά.

Με την πανηγυρική αθώωση του, ο ένστολος επιστρέφει κανονικά στην υπηρεσία του.

Πηγή: cretalive.gr

Διαβάστε επίσης:

Βόλος: Εφτιαλτική νύχτα για 87χρονη

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία