ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΗ: Τέλος το «βραχυκύκλωμα» με τις απεργίες της ΓΕΝΟΠ

ΔΕΗ: Τέλος το «βραχυκύκλωμα» με τις απεργίες της ΓΕΝΟΠ

Οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στην εργασία τους μετά την επίταξη

-Προειδοποιούν για άλλες μορφές κινητοποιήσεων

Στο πόστο τους βρίσκονται και πάλι οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, καθώς η ΓΕΝΟΠ αποφάσισε τη λήξη των κινητοποιήσεων, μετά τόσο τη δικαστική απόφαση, σύμφωνα με την οποία η απεργία τους κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική, όσο και την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε επιστράτευση των απεργών και επίταξη εργασιών.

Ωστόσο, από την πλευρά της, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ προανήγγελλε πως οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους «με άλλες μορφές κινητοποιήσεων». Την ίδια στιγμή, απεύθυνε κάλεσμα στη ΓΣΕΕ και στους φορείς της χώρας για από κοινού πρωτοβουλίες με στόχο την αποτροπή των πολιτικών επιλογών και αποφάσεων της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων, τονίζουν πως είναι επιστρατευμένοι και όχι υποταγμένοι προσθέτοντας ότι «η μεγαλύτερη συνδικαλιστική οργάνωση τη χώρας βρίσκεται σε κατάσταση επιστράτευσης επειδή αντιστάθηκε στα σχέδια της μνημονιακής κυβέρνησης».

«Σε καμία περίπτωση δεν θα προτρέψω τους εργαζόμενους να παρανομήσουν» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτρορείο Ειδήσεων ο κ. Γ. Αδαμίδης, πρόεδρος του Σωματείου «Σπάρτακος», που είναι το μεγαλύτερο Σωματείο της ΓΕΝΟΠ και εκπροσωπεί κυρίως τους εργαζόμενους στο ενεργειακό κέντρο της Δ. Μακεδονίας. Ο ίδιος θεωρεί ότι οι προτροπές προς τους εργαζόμενους να αγνοήσουν ή να σκίσουν τα φύλλα επίταξης έχουν μόνο πολιτικό και όχι ουσιαστικό νόημα.

Μετά τη λήξη της απεργίας, η ηλεκτροπαραγωγή στις μονάδες της ΔΕΗ αποκαταστάθηκε, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της επιχείρησης τα έξι υδροηλεκτρικά εργοστάσια, ισχύος 900 μεγαβάτ, που είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας είναι και πάλι διαθέσιμα. Το ίδιο και οι θερμικές μονάδες, ισχύος 700 μεγαβάτ.

Με τα δεδομένα αυτά, η ζήτηση ρεύματος καλύπτεται πλήρως χωρίς να υπάρχει πλέον ανάγκη περικοπών.

Διαβάστε επίσης:

Άνοιξε «μέτωπο» ο Βενιζέλος στην Κύπρο

«Ο Βενιζέλος κάνει πλάτες στην Τουρκία εις βάρος της Κύπρου»