ΕΛΛΑΔΑ

Αποφυλακίζεται με εγγύηση 3 εκατ. ευρώ ο Σωτήρης Εμμανουήλ

Αποφυλακίζεται με εγγύηση 3 εκατ. ευρώ ο Σωτήρης Εμμανουήλ

Δεκτή έγινε η προσφυγή του προφυλακισμένου για την υπόθεση των εξοπλιστικών Σωτήρη Εμμανουήλ προκειμένου να αντικατασταθεί η προφυλάκισή του με την επιβολή.

Αποφυλακίζεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο Σωτήρης Εμμανουήλ, εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο των εξοπλιστικών, καθώς έγινε δεκτή η προσφυγή του, προκειμένου να αντικατασταθεί η προφυλάκισή του με την επιβολή περιοριστικών μέτρων.

Έτσι, με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου η προσωρινή κράτησή του αντικαθίσταται με την καταβολή εγγύησης 3 εκατ. ευρώ, την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την εμφάνιση δύο φορές την εβδομάδα στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας του.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Σωτήρη Εμμανουήλ, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Θανάσης Πλεύρης αναφέρουν σε δήλωσή τους πως «ανεξάρτητα από την αυστηρότητα των περιοριστικών όρων, το συγκεκριμένο βούλευμα, εκτός από την εξαιρετική νομική τεκμηρίωση του, γεννά και αισιοδοξία ότι οι δικαστές της Αθήνας δεν επηρεάζονται από την ατμόσφαιρα ανθρωποφαγίας, που κάποιοι σκοπίμως διαμορφώνουν, αλλά υπακούουν στο νόμο, στην αναλογικότητα και στη συνείδησή τους».

Σε βάρος του Εμμανουήλ έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κατηγορίες που αφορούν ποσό 17 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία είχαν φθάσει σε εταιρεία του από τη γερμανική HDW.

Διαβάστε επίσης:

Βάσεις 2014: Τι δείχνουν οι τελευταίες εκτιμήσεις