ΕΛΛΑΔΑ

Οινούσσες: Δείτε σε τι σκάφος μετέφερε τους 24 παράνομους μετανάστες

Οινούσσες: Δείτε σε τι σκάφος μετέφερε τους 24 παράνομους μετανάστες

Ένας αλλοδαπός διακινητής και 24 παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Παναγιάς Οινουσσών Χίου.

Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η οικεία Λιμενική Αρχή, από το Στρατιωτικό Παρατηρητήριο της Παναγιάς Οινουσσών, για ύπαρξη ταχύπλοου σκάφους το οποίο είχε αποβιβάσει ικανό αριθμό επιβαινόντων στις ακτές.

Άμεσα, πλωτό περιπολικό του Λιμενικού, μετέβη στην εν λόγω περιοχή, όπου εντόπισε το σκάφος. Στη θέα του πλωτού περιπολικού, ο χειριστής του σκάφους, έκανε επικίνδυνους ελιγμούς, με σκοπό την αποφυγή της σύλληψης. Ακολούθησε καταδίωξη, με χρήση ηχητικών και φωτεινών σημάτων του ταχύπλοου με αποτέλεσμα την ακινητοποίησή του και την σύλληψη του 37χρονου αλλοδαπού χειριστή του.

Οι παράνομοι μετανάστες, μεταφέρθηκαν με το πλωτό σκάφος του Λιμενικού στο λιμένα Χίου, όπου και συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ πρόκειται να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου για διενέργεια ιατρικών εξετάσεων.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου ενώ το ταχύπλοο σκάφος κατασχέθηκε.

Φωτογραφίες από HCG.