ΕΛΛΑΔΑ

«Όχι» ΑΔΕΔΥ σε Μοσκοβισί

«Όχι» ΑΔΕΔΥ σε Μοσκοβισί

Με ένα πρωτόγνωρο και σκληρό «όχι» απαντάει η ΑΔΕΔΥ στον Επίτροπο Οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Πιερ Μοσκοβισί, αρνούμενη συνάντηση μαζί του.

Του Ανδρέα Πετρόπουλου

Η Ανώτατη Διοίκηση Δημοσίων Υπαλλήλων χαρακτηρίζει υποκριτική την πρόσκληση για «διαβούλευση των κοινωνικών εταίρων» και προσθέτει ότι η επίσκεψη του Ευρωπαίου Επιτρόπου στη χώρα μας «δεν αποσκοπεί παρά στην ένταση των εκβιαστικών διλλημάτων στην οποία επιδίδονται το τελευταίο διάστημα στελέχη της Κομισιόν».

«Πρόκειται για απαράδεκτες παρεμβάσεις στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα που στόχο έχουν την αλλοίωση της βούλησης των Ελλήνων πολιτών», τονίζει η ΑΔΕΔΥ και με απόφαση της Εκτελεστικής της Επιτροπής δεν αποδέχεται την πρόσκληση που έστειλε ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα για συμμετοχή στη «διαβούλευση των κοινωνικών εταίρων», η οποία πραγματοποιείται σήμερα, Δευτέρα (15/12/2014).

«Η άρνηση συμμετοχή μας στη συνάντηση - παρωδία με τον Επίτροπο Μοσκοβισί δεν συνιστά άρνηση της αξίας της διαβούλευσης αλλά διαμαρτυρία για την έμπρακτη κατάργησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελληνική Κυβέρνηση. Η ΑΔΕΔΥ θα συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας που επιβάλλουν Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ, για την υπεράσπιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, των συνδικαλιστικών και δημοκρατικών ελευθεριών», κλείνει η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ.

Στάση εργασίας για τις απολύσεις την Τετάρτη

Ταυτόχρονα η ΑΔΕΔΥ προγραμματίζει παναττική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι µέχρι και τη λήξη του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών για την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου και την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στην Πλατεία Κλαυθµώνος (13:00) και πορεία προς τη Βουλή και το Υπουργείο ∆ιοικητικής Μεταρρύθµισης και Ηλεκτρονικής ∆ιακυβέρνησης. Η κινητοποίηση γίνεται στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας για τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Σχετικές ειδήσεις