ΕΛΛΑΔΑ

Θα αναγνώριζε παρανόμως εξώγαμο τέκνο για να πάρει άδεια παραμονής

Θα αναγνώριζε παρανόμως εξώγαμο τέκνο για να πάρει άδεια παραμονής

«Πρωταγωνιστές» της υπόθεσης φέρονται ένας Πακιστανός και μία Ρομά, το ανήλικο τέκνο της οποίας υποτίθεται ότι θα αναγνώριζε ο πρώτος -έναντι «αμοιβής» 2000 ευρώ- προκειμένου να πετύχει τον προσδοκώμενο στόχο.

Εξιχνιάστηκε από τις αστυνομικές αρχές της Θεσσαλονίκης μία ακόμη υπόθεση παράνομης νομιμοποίησης αλλοδαπού μέσω παράνομων πράξεων αναγνώρισης εξώγαμων τέκνων.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα, ενώ αναζητείται μια 28χρονη συνεργός τους, η οποία με την ιδιότητα της δικηγόρου, παρείχε ουσιαστική συνδρομή στην ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, της διατάραξης οικογενειακής ειρήνης, της διευκόλυνσης παράνομης διαμονής πολίτη τρίτης χώρας και της παράβασης του νόμου περί αλλοδαπών.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε χθες το πρωί, όταν ο ηλικίας 28 ετών Πακιστανός, συνοδευόμενος από την 25χρονη Ρομά, μετέβη αρχικά σε συμβολαιογραφείο της Θεσσαλονίκης, όπου, ως υποτιθέμενος πατέρας, εξασφάλισε συμβολαιογραφική πράξη εκούσιας αναγνώρισης εξώγαμου τέκνου, την οποία, μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα κατέθετε στη συνέχεια η νεαρή γυναίκα στο ληξιαρχείο Θεσσαλονίκης.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή ενός δεύτερου Πακιστανού, 34 ετών, και μίας 28χρονης δικηγόρου, η οποία αναζητείται.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο υποψήφιος «πατέρας» θα κατέβαλλε στην 25χρονη, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το χρηματικό ποσό των 2000 ευρώ ως «αμοιβή»

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Σχετικές ειδήσεις