ΕΛΛΑΔΑ

Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια

Πεδίο μάχης τα  Εξάρχεια

Ένταση επικρατεί το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης στα Εξάρχεια, με τους αντιεξουσιαστές να βρίσκονται έξω από το Πολυτεχνείο.

Τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα από ομάδες αντιεξουσιαστών που πετούσαν πέτρες και μολότοφ εναντίον αστυνομικών.

Οι αντιεξουσιαστές έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, στήνοντας οδοφράγματα, ενώ στις φλόγες παραδόθηκαν δύο αυτοκίνητα στη συμβουλή Στουρνάρη και Πατησίων, η οποία παρέμεινε για αρκετή ώρα κλειστή.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους απομακρύνουν, ενώ απάντησαν στην επίθεση που δέχτηκαν με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.

Λίγο μετα τις 11 η κατάσταση φαίνεται να οδεύει προς εκτόνωση, καθώς περίπου 50 άτομα παραμένουν στον προαύλιο χώρο του Πολυτεχνείου, χωρίς ωστόσο να σημειώνονται επεισόδια.

Από την ένταση που επικράτησε έγιναν πέντε προσαγωγές.

Οι αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν πορεία -στην οποία ζητούσαν κατάργηση των φυλακών τύπου Γ', αλλά και του «κουκουλονόμου» - από τα Προπύλαια και κατευθύνθηκαν προς τη Βουλή, όπου έγραψαν με σπρέι συνθήματα στα μάρμαρα, ενώ στη συνέχεια επέστρεψαν στα Προπύλαια.

Εκεί αποσπάστηκε η ομάδα που προχώρησε προς το Πολυτεχνείο, η οποία αφού έσπασε στα Χαυτεία την τζαμαρία ενός αρτοποιείου, ξεκίνησε τα επεισόδια στην οδό Στουρνάρη.

Σχετικές ειδήσεις