ΕΛΛΑΔΑ

Το έθιμο του «σαϊτοπόλεμου» βάφτηκε με αίμα στην Μεσσηνία

Το έθιμο του «σαϊτοπόλεμου» βάφτηκε με αίμα στην Μεσσηνία

Με αίμα βάφτηκε και αυτό το Πάσχα το έθιμο του «σαϊτοπόλεμου» στη Μεσσήνη, όπου ακρωτηριάστηκαν δύο άνδρες, ενώ η ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας θρηνεί το χαμό δυο ανθρώπων από έκρηξη κροτίδας και το σοβαρότατο τραυματισμό ενός 25χρονου.

Δυο νέα περιστατικά, που σημειώθηκαν την Κυριακή του Πάσχα στην Μεσσήνη, έρχονται να προστεθούν στο θλιβερό κατάλογο των τραγικών συμβάντων από αυτοσχέδια βαρελότα.

Δυο άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά από κροτίδα κατά τη διάρκεια του σαϊτοπόλεμου, που γίνεται στην περιοχή Μπεζεστένια, και σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για έναν 60χρονο και ένα 65χρονο, οι οποίοι οι έχασαν ο ένας το αριστερό και ο άλλος το δεξί χέρι.

Αυτό είναι το τρίτο παρόμοιο περιστατικό που συμβαίνει στην Καλαμάτα το φετινό Πάσχα, καθώς το Μεγάλο Σάββατο λίγο μετά την Ανάσταση ένας 25χρονος τραυματίστηκε βαρύτατα, μετά από έκρηξη αυτοσχέδιας κροτίδας στην περιοχή του γηπέδου «Π. Μπαχράμης» της ενορίας του Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη Χρυσοστόμου.

Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και εισήχθη στο χειρουργείο, όπου χρειάστηκε να ακρωτηριαστεί και στα δύο χέρια, από το ύψος του αγκώνα, ενώ έχει χάσει και την όρασή του.

Η Καλαμάτα θρηνεί από την Μεγάλη Παρασκευή δυο νέους ανθρώπους

Σε τραγωδία κατέληξε το παιχνίδι δυο νέων ανθρώπων στην Άνω Άμφεια Θουρίας, όταν λίγο πριν τις 4 το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής έχασαν την ζωή τους από ηλεκτροπληξία, όταν πέταξαν κροτίδα σε καλώδια της ΔΕΗ.

Οι δυο νεαροί φίλοι 23 και 26 ετών έχασαν την ζωή τους από ηλεκτροπληξία, όταν το αυτοσχέδιο βαρελότο που πέταξαν από την αυλή του σχολείου και είχαν δέσει με καλώδιο, έπεσε στα σύρματα της ΔΕΗ.

Μέσα από τα καλώδιο πέρασαν χιλιάδες βολτ με αποτέλεσμα ο νεαρός που το κρατούσε να κεραυνοβοληθεί, χάνοντας ακαριαία την ζωή του.
Όταν ο φίλος του προσπάθησε να τον βοηθήσει, χτυπήθηκε και εκείνος από το ρεύμα υψηλής τάσης, αφού οι ειδικοί αναφέρουν πως τόσες χιλιάδες βολτ μπορούν να «σκοτώσουν» όποιον βρεθεί σε απόσταση δυο μέτρων!

Σχετικές ειδήσεις