ΕΛΛΑΔΑ

Telegraph: Σύροι πρόσφυγες μπαίνουν στην Ελλάδα με τουριστικά φέρι από την Τουρκία

Telegraph: Σύροι πρόσφυγες μπαίνουν στην Ελλάδα με τουριστικά φέρι από την Τουρκία

Ανενόχλητοι οι Σύροι πρόσφυγες μεταφέρονται σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τουρκικά τουριστικά πλοία, παριστάνοντας τους επιβάτες, καταγγέλλουν κάτοικοι των νησιών.

Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα της Telegraph, που έκανε ρεπορτάζ στο νησί της Μυτιλήνης.

Στο ρεπορτάζ τονίζεται μάλιστα ότι οι Τούρκοι συνοριοφύλακες επιτρέπουν στους πρόσφυγες από την Συρία να επιβιβαστούν σε τουριστικά φέρι που έχουν προορισμό την Ελλάδα.

Οι Σύροι, όπως αναφέρει το βρετανικό μέσο, φτάνουν στην Ελλάδα κατά εκατοντάδες καθώς με ασφάλεια, άνεση και λίγα έξοδα δεν έχουν πλέον ανάγκη τους ούτε τους δουλεμπόρους ούτε τα ακατάλληλα σκάφη τους.

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται μάλιστα και σε χαρακτηριστική περίπτωση, επικαλούμενη την μαρτυρία ενός Έλληνα φοιτητή από την Αθήνα που ταξίδεψε ως συνεπιβάτης μαζί με τους πρόσφυγες και έμεινε έκπληκτος από τον αριθμό τους.

«Από τα 250 άτομα, μόνο 40 ήταν Έλληνες» δήλωσε χαρακτηριστικά ο φοιτητής και συνέχισε: «οι υπόλοιποι ήταν από τη Συρία, και δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους για το ό, τι πήγαιναν στην Ελλάδα».

«Τραβούσαν φωτογραφίες από το κινητό τους, προφανώς ανακουφισμένοι που ήταν ασφαλής. Η Ελλάδα είναι μια ανοιχτή πόρτα. Το λιμάνι είναι πλημμυρισμένο με Σύρους».

Σχετικές ειδήσεις