ΕΛΛΑΔΑ

Ξάνθη: Ταξιτζής βρήκε και παρέδωσε πορτοφόλι με 700 ευρώ

Ξάνθη: Ταξιτζής βρήκε και παρέδωσε πορτοφόλι με 700 ευρώ

Ένα πορτοφόλι που περιείχε το ποσό των 700 ευρώ βρήκε στο πίσω κάθισμα του ταξί ένας οδηγός το πρωί της Τρίτης (26/5/2015).

Ο οδηγός τινάζοντας τα χαλάκια από τα πίσω καθίσματα του ταξί ήρθε αντιμέτωπος με το «φουσκωμένο» πορτοφόλι, εντός του οποίου υπήρχε το πολύ σεβαστό χρηματικό ποσό. Χωρίς δεύτερη σκέψη ενημέρωσε άμεσα για την ύπαρξη του πορτοφολιού μιας και έως εκείνη τη στιγμή κανείς δεν φάνηκε να το είχε αναζητήσει.

Λίγο αργότερα εμφανίστηκε μια κυρία, πελάτισσα που είχε μπει στο ταξί κατά τη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας και χωρίς να το καταλάβει το πορτοφόλι της έπεσε στο πίσω κάθισμα. Άξιο αναφοράς το γεγονός πως αμέσως μετά το παραπάνω δρομολόγιο ο οδηγός του ταξί εκτέλεσε και άλλες διαδρομές χωρίς ωστόσο να υποπέσει στην αντίληψη κάποιου πελάτη η ύπαρξη του πορτοφολιού.

Η γυναίκα δεν ήξερε πως να ευχαριστήσει τον οδηγό του ταξί, ενώ προσφέρθηκε άμεσα να του καταβάλλει ένα ποσό που αντιστοιχεί στα εύρετρα. Ο οδηγός ωστόσο αρνήθηκε να παραλάβει ακόμη και αυτό το χρηματικό ποσό, ενώ όπως έγινε γνωστό τα 700 ευρώ τα είχε μαζί της η ίδια για να αποπληρώσει τον λογαριασμό του ρεύματος!

Η πράξη αλτρουισμού και ανθρωπιάς του οδηγού ταξί συζητήθηκε εντόνως μέσα στην πόλη, μιας και δεδομένης και της οικονομικής κρίσης αλλά και γενικότερα της δυστοκίας που ταλανίζει και τον κλάδο των ταξί μια τέτοια κίνηση αποκτά ακόμη πιο μεγάλη αξία.

Πρόσφατα κάτι αντίστοιχο έπραξε και ένας στρατιωτικός ΕΠΟΠ από τη Μάνδρα της Ξάνθης ο οποίος βρήκε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ έξω από υποκατάστημα τράπεζας επί της 40 Εκκλησίων, χρήματα τα οποία και παρέδωσε στην Αστυνομία αρνούμενος και αυτός να παραλάβει τα εύρετρα. Ο εν λόγω στρατιωτικός μάλιστα λίγες ημέρες αργότερα τιμήθηκε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για την πράξη του.

Πηγή: thrakitoday.com

Σχετικές ειδήσεις