ΕΛΛΑΔΑ

Την αυτοκτονία μιας 15χρονης απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Την αυτοκτονία μιας 15χρονης απέτρεψε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Ακόμα μια απόπειρα αυτοκτονίας απέτρεψε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Μέσω της online διαδικασίας «Cyber Alert» η Διεύθυνση ενημερώθηκε για το ότι η 15χρονη εκδήλωσε την πρόθεση να αυτοκτονήσει, μέσω σχετικής ανάρτησης που πραγματοποίησε.

Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποιήθηκε άμεσα ενδελεχής αστυνομική και ψηφιακή έρευνα, για την ανεύρεση των στοιχείων ταυτότητας και του τόπου διαμονής του εν λόγω ατόμου.

Αποτέλεσμα ήταν η ακριβής και άμεση ταυτοποίηση της 15χρονης, σε πόλη της Γερμανίας. Άμεσα ενημερώθηκαν οι Γερμανικές Αρχές, μέσω του τμήματος SIRENE της Δ.Δ.Α.Σ..

Μέσα από την κατάλληλη αξιοποίηση των στοιχείων και στο πλαίσιο επισταμένων ερευνών, εντοπίστηκε η ανήλικη, που εκδήλωσε τη πρόθεση και διασφαλίστηκε άμεσα η σωματική της ακεραιότητα.

Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Tηλεφωνικά: 111 88
Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID
Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR

Σχετικές ειδήσεις