ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία: Ένα βρέφος και ένα εξάχρονο παιδί πνίγηκαν στο Αιγαίο

Τραγωδία: Ένα βρέφος και ένα εξάχρονο παιδί πνίγηκαν στο Αιγαίο

Δυο μικρά αγγελούδια και μια γυναίκα είναι τα θύματα της νέας τραγωδίας στη Λέσβο - Δεκάδες μετανάστες αγνούνται στα φουρτουνιασμένα νερά του Αιγαίου

ΥΓΡΟΣ ΤΑΦΟΣ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ – ΔΕΚΑΔΕΣ ΟΙ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ - ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δεν έχει τέλος η τραγωδία των προσφύγων που προσπαθούν να περάσουν στις ελληνικές ακτές από τα τουρκικά παράλια.

Τα ξημερώματα της Κυριακής (25/10), την ώρα που ισχυροί άνεμοι φυσούν στο Αιγαίο, μια πλαστική λέμβος με μετανάστες... διασχίζει τα φουρτουνιασμένα νερά... ο τραγικός απολογισμός, δυο παιδάκια και μια γυναίκα νεκροί.

Περίπου στις 6.00 το πρωί η πλαστική λέμβος με 63 επιβαίνοντες ανατράπηκε λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, στο Καρά Τεπέ, λίγα χιλιόμετρα βόρεια της Μυτιλήνης.

Ρίγη προκαλούν οι φωτογραφίες με τις σορούς...

Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες που δόθηκαν στο φως από τη μεταφορά των σορών της μητέρας και της εξάχρονης κόρης του...

15889250

Από νωρίς το πρωί είχαν βρεθεί οι σοροί δυο ακόμα ναυαγών μιας γυναίκας κι ενός περίπου εξάχρονου παιδιού, ενώ λίγο αργότερα βρέθηκε και το άψυχο σώμα ενός βρέφους.

Τραγική φιγούρα στην ακτή ο άντρας της νεκρής γυναίκας και πατέρας του κοριτσιού, ο οποίος μάλιστα ήταν αυτός που βρήκε στην ακτή τα πτώματα των ανθρώπων του.

Οι ναυαγοί που βγήκαν στην ακτή δήλωσαν ότι άλλοι 15 κατ' εκτίμηση άνθρωποι που επέβαιναν στη βάρκα έπεσαν στη θάλασσα λόγω της θαλασσοταραχής κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Δυνάμεις του Λιμενικού Σώματος και της Frontex επιχειρούν στην περιοχή αναζητώντας 7 ακόμα άτομα.

Ακόμα ένα αγοράκι χάθηκε στα νερά του Αιγαίου, χθες, Σάββατο (24/10) όταν ξέφυγε από τα χέρια των γονιών του κι έπεσε στην θάλασσα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το αγοράκι γλύστρησε μέσα από το σωσίβιο που φορούσε. Όταν η βάρκα έφτασε στη Σκάλα Συκαμνιάς ενημερώθηκαν εθελοντές που δρούσαν στην περιοχή, το Λιμενικό Σώμα και ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας. Για το τραγικό συμβάν ενημερώθηκε και οτουρκικός θάλαμος επιχειρήσεων.

Σχετικές ειδήσεις