ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση Παρίσι: Ασπίδα απέναντι στην ξενοφοβική λαίλαπα ζητά η Ένωση για τα Δικαιώματα των Ανθρώπου

Επίθεση Παρίσι: Ασπίδα απέναντι στην ξενοφοβική λαίλαπα ζητά η Ένωση για τα Δικαιώματα των Ανθρώπου

Με ανακοίνωσή της μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, ηΕλληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ζητά να μησυνοδευτεί η απειλή κατά των δικαιωμάτων και των ελευθεριών με τον περαιτέρω περιορισμό τους για λόγους ασφάλειας.

Όπως αναφέρει η ΕΕΔΑ, «η αναμφισβήτητη σοβαρότητα των περιστάσεων δεν πρέπει να θέσει υπό αμφισβήτηση τη σημασία του δημοκρατικού κεκτημένου. Αντίθετα, η διεθνική τρομοκρατία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί εντός των θεμελιακών αρχών της ευρωπαϊκής δημοκρατίας».

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, ζητάει τη θωράκιση των δικαιωμάτων όσων είναι ευάλωτοι από κάθε είδους ειδικά μέτρα και πρακτικές, ενώ επισημαίνει ότι η συζήτηση για την εξεύρεση λύσεων σχετικά με την προσφυγική κρίση, στην Ελλάδα και την Ευρώπη, δεν θα πρέπει να διολισθήσει σε συμψηφιστικές και εκπτωτικές λογικές.

«Αντίθετα θα πρέπει να αναζητήσει ακόμα πιο ισχυρές εγγυήσεις για τους εκτοπισμένους ανθρώπους, ασπίδα απέναντι στην ξενοφοβική λαίλαπα. Αυτή είναι η πρόκληση που θα έχει να αντιμετωπίσει η Ευρώπη», καταλήγει η ΕΕΔΑ.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις από το αιματοβαμμένο Παρίσι

Σχετικές ειδήσεις