ΕΛΛΑΔΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Επανέλεγχος για 22.000 παραγωγούς

ΟΠΕΚΕΠΕ: Επανέλεγχος για 22.000 παραγωγούς

Από τους 676.000 παραγωγούς για τους οποίους εκδόθηκαν προσωρινά δικαιώματα βασικής ενίσχυσης, πιστώθηκε την περασμένη Δευτέρα το 90% της εκκαθάρισης στους λογαριασμούς των 564.000 περίπου.

Σχεδόν 90.000 δικαιούνται βασική ενίσχυση μικρότερη των 250 ευρώ και ο κοινοτικός κανονισμός δεν επιτρέπει την καταβολή της. Εάν οι παραγωγοί συμπληρώσουν τα 250 ευρώ ως δικαιούμενη ενίσχυση, θα εισπράξουν στο ακέραιο τα χρήματά τους, διαφορετικά δεν θα εισπράξουν ενίσχυση.

Για τους υπόλοιπους 22.000 παραγωγούς βρίσκεται σε εξέλιξη ο έλεγχος τόσο των αιτημάτων μεταβολών δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης όσο και ο έλεγχος για τον «ενεργό γεωργό» από το υπουργείο Οικονομικών.

Οι παραγωγοί που κρίθηκαν μη δικαιούχοι με βάση το κριτήριο του ενεργού γεωργού ή λόγω μη ταυτοποίησης των στοιχείων τους θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτημα αναθεώρησης.

Η φετινή είναι η πρώτη χρονιά εφαρμογής της νέας KAΠ και ο υπολογισμός των δικαιωμάτων έγινε σε εντελώς διαφορετική βάση, ενώ και ο προϋπολογισμός, δηλαδή τα διαθέσιμα κονδύλια για τις ενισχύσεις, είναι λιγότερα από εκείνα της «παλιάς» ΚΑΠ περίπου κατά 15%.

Σχετικές ειδήσεις