ΕΛΛΑΔΑ

Σενάριο τρόμου: Σεισμός 6,1 ρίχτερ στον Πύργο – Έκρηξη σε εργοστάσιο! (pics+vid)

Σενάριο τρόμου: Σεισμός 6,1 ρίχτερ στον Πύργο – Έκρηξη σε εργοστάσιο! (pics+vid)

Το εργοστάσιο Ξυστρή στην οδό Ερυθρού Σταυρού αρχίζει να σείεται. Σεισμός! Λίγα δευτερόλεπτα μετά σημειώνεται έκρηξη στο λέβητα του κτιρίου παραγωγής! Ξεσπά πυρκαγιά η οποία γρήγορα εξαπλώνεται στον πρώτο όροφο!

Ο δυνατός σεισμός στην Ηλεία το βράδυ της Πέμπτης (31/03/2016) ήταν ο μόνος που δεν άφησε την πικρή αίσθηση του φόβου στους κατοίκους οι οποίοι βρέθηκαν έξω από το παλιό εργοστάσιο Ξυστρή για να παρακολουθήσουν μία εντυπωσιακή άσκηση της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με το σενάριο, όπως μεταδίδει το ilialive: κατά την διάρκεια του σεισμού υποχωρούν διάφορα τμήματα της τοιχοποιίας του κτιρίου, καθώς και κομμάτια της οροφής του κτιρίου των γραφείων. Στο πρώτο επεισόδιο της άσκησης κατά τη διάρκεια λειτουργίας του εργοστασίου και περί ώρα 21:00, πραγματοποιείται σεισμική δόνηση της τάξης των 6.1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Πύργου. Μετά το πέρας της σεισμικής δόνησης εκδηλώνεται έκρηξη στο λέβητα στο κτίριο παραγωγής, λόγω αστοχίας υλικού, προκαλείται πυρκαγιά που εξαπλώνεται στο πρώτο όροφο του κτιρίου της παραγωγής. Οι πυροσβέστες καλούνται να σβήσουν τη πυρκαγιά.


Δείτε τι συνέβη ακριβώς στο παρακάτω βίντεο:

Στο δεύτερο επεισόδιο, κατά τη διάρκεια της σεισμικής δόνησης υποχωρεί μέρος της οροφής του κτιρίου των Γραφείων και καταπλακώνει όχημα κατά την διέλευσή του μαζί με τον οδηγό του. Οι πυροσβέστες με τη χρήση του κατάλληλου εξοπλισμού κόβουν τις λαμαρίνες του καταπλακωμένου οχήματος και απεγκλωβίζουν τον οδηγό.

Στο τρίτο επεισόδιο κατά την διάρκεια της σεισμικής δόνησης λόγω πτώσης του κεντρικού κλιμακοστασίου έξι άτομα εγκλωβίζονται σε πανικό στην ταράτσα του κτιρίου των γραφείων, ενώ από πτώση της τοιχοποιίας και αντικειμένων στο κτίριο των Γραφείων εγκλωβίζονται μερικώς και ολικώς δύο άτομα. Από τη μια κλιμακοφόρο της Πυροσβεστικής απεγκλωβίζει τους αποκλεισμένους στην ταράτσα. Στη δεύτερη φάση οι πυροσβέστες με τη χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού καταφέρουν να απεγκλωβίσουν τα δύο άτομα μέσα από τα συντρίμμια. 
Πέρα από το κλιμακοφόρο και άλλα πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου χρησιμοποιήθηκε και το ερπυστριοφόρο όχημα που σε πολύ ειδικές περιπτώσεις επιστρατεύεται για να συμβάλει στο έργο της υπηρεσίας.

Οι πυροσβέστες χρησιμοποίησαν σύγχρονο εξοπλισμό και μέσα, όπως θερμικές κάμερες, ευέλικτες κάμερες διείσδυσης σε δύσκολα σημεία, γεώμετρα και άλλα…

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες στην παραπάνω Gallery του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις