ΕΛΛΑΔΑ

Προσοχή: Να γιατί σήμερα θα μας κοπεί στην… κυριολεξία η ανάσα

Προσοχή: Να γιατί σήμερα θα μας κοπεί στην… κυριολεξία η ανάσα

Αποπνικτική αναμένεται σήμερα, Πέμπτη (14/04/2016) η ατμόσφαιρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, με τον υδράργυρο να αγγίζει ακόμα και τους 28 βαθμούς Κελσίου και η σκόνη από την Αφρική.

Αναλυτικά, στην Αττική θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί 3 με 4 πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι νότιοι 3 πρόσκαιρα το μεσημέρι 4 μποφόρ. Τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με τάσης ενίσχυσης. Η θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 υπέρφορτη νύχτα στην κεντρική Μακεδονία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με τάση ενίσχυσης. Η θερμοκρασία από 09 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες . Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Γενικά αίθριος και από το μεσημέρι αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στα βόρεια. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.