ΕΛΛΑΔΑ

Ανυποχώρητοι οι ιδιοκτήτες ταξί

Ανυποχώρητοι οι ιδιοκτήτες ταξί
Χιλιάδες οδηγοί ταξί συγκεντρώθηκαν μπροστά από τη Βουλή-Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Περίπου 10.000 ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί συγκεντρώθηκαν μπροστά στη Βουλή διαμαρτυρόμενοι για το άνοιγμα του επαγγέλματός τους. Μάλιστα προειδοποιούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια. Χιλιάδες αυτοκινητιστές από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν στην Αθήνα, προκειμένου να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος κάλεσε τους αυτοκινητιστές της επαρχίας να επιστρέψουν αύριο στις θέσεις τους, προκειμένου να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.

Πάντως ο κ. Λυμπερόπουλος διαπίστωσε "θετικό κλίμα" στη διάρκεια των συναντήσεων, που όπως είπε, είχε το απόγευμα με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη στη Βουλή.

Κλειστές παραμένουν οι Λεωφόροι Αμαλίας, Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της Σέκερη και Πατησίων στο ύψος του Ιουλιανού.

Εισαγγελέας ξανακαλεί ταξιτζήδες

Νέα εισαγγελική έρευνα για τις κινητοποιήσεις των οδηγών ταξί διέταξε το πρωί η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας κ. Ελένη Ράϊκου.

Αφορμή στάθηκε το άνοιγμα των διοδίων από τους οδηγούς ταξί, με αποτέλεσμα να μην καταβάλλουν το αντίτιμο χιλιάδες οδηγοί αυτοκινήτων κατά τη διέλευσή τους.

Το ερευνώμενο αδίκημα είναι αυτό της παράνομης βίας, και σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία θα ζητήσει τις εικόνες από το κύκλωμα, που είναι εγκαταστημένο στα διόδια, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πράγματι οι ταξιτζήδες σήκωναν τις μπάρες των διοδίων.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθούν να εξεταστούν ως πρώτοι μάρτυρες οι υπάλληλοι των διοδίων.