ΕΛΛΑΔΑ

Θύμισε Χριστόδουλο ο Ιερώνυμος: Πυρά κατά των Ευρωπαίων και κάλεσμα εγρήγορσης

Θύμισε Χριστόδουλο ο Ιερώνυμος: Πυρά κατά των Ευρωπαίων και κάλεσμα εγρήγορσης

Λάβρος ο Αρχιεπίσκοπος – «Επιχειρούν σχέδιο αποχριστιανοποίησης της Ευρώπης»

Μήνυμα στον ελληνικό λαό να είναι σε εγρήγορση απηύθυνε από τον ακριτικό Άη Στράτη ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην εσχατιά της ελληνικής επικράτειας.

«Στις Βρυξέλλες εξελίσσεται ένα σχέδιο αποχριστιανοποίησης της Ευρώπης και πρέπει να βρισκόμαστε σε εγρήγορση» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Ιερώνυμος από το στρατιωτικό φυλάκιο του Αγίου Ευστρατίου.

Κατά την ομιλία του στην τελετή ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη του ακριτικού νησιού, ο Μακαριώτατος έστειλε μήνυμα ενότητας προς όλες τις κατευθύνσεις. «Η ιστορία έχει αποδείξει ότι ενωμένοι δε νικηθήκαμε ποτέ, όσες δυσκολίες και αν αντιμετωπίσαμε» σημείωσε. «Ήρθα να πάρω δύναμη και κουράγιο από εσάς» είπε απευθυνόμενος στους κατοίκους του Άη Στράτη.

Τα λόγια του Αρχιεπίσκοπου με τις σκληρές εκφράσεις κατά της Ευρώπης προκάλεσαν εντύπωση καθώς, ο κ. Ιερώνυμος δεν έχει συνηθίσει στα οκτώ χρόνια της αρχιεπισκοπίας του να χρησιμοποιεί τόσο σκληρές εκφράσεις, ενώ δεν είναι λίγοι οι εκκλησιαστικοί παράγοντες που σχολίασαν ότι αντίστοιχη φρασεολογία χρησιμοποιούσε ο μακαριστός Χριστόδουλος, γνωστός για τις βαθιά πολιτικοποιημένες παρεμβάσεις του.

Ο Αρχιεπίσκοπος θα διανυκτερεύσει σήμερα μαζί με τους 150 κατοίκους του μικρού ακριτικού νησιού, επιθυμώντας να υπογραμμίσει την πολύτιμη προσφορά των Ελλήνων που ζουν στα σύνορα της πατρίδας.

Μετά την υποδοχή του στο νησί, ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε τον Ι. Ναό Γεννήσεως, ενώ στη συνέχεια ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης του Αγίου Ευστρατίου σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο.

Σχετικές ειδήσεις