ΕΛΛΑΔΑ

Θάνος Πλεύρης: Ώρες αγωνίας στην Εντατική - Νοσηλεύεται διασωληνωμένος με σηψαιμία

Θάνος Πλεύρης: Ώρες αγωνίας στην Εντατική - Νοσηλεύεται διασωληνωμένος με σηψαιμία

Ιδιαίτερη κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του πρώην βουλευτή Θάνου Πλεύρη, ο οποίος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ιδιωτικού νοσοκομείου, με σηψαιμία.

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 39χρονος δικηγόρος και πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ και της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη στη ΜΕΘ ιδιωτικής κλινικής, όπου εισήχθη την Κυριακή (13/11) με εικόνα σήψης όπως ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν.

Η σήψη είναι μια κατάσταση κατά την οποία το σώμα καταπολεμάει κάποια σοβαρή λοίμωξη που έχει εξαπλωθεί μέσω της κυκλοφορίας του αίματος.

Εάν ένας ασθενής έχει σηψαιμία τότε πιθανότατα αυτό συνοδεύεται από χαμηλή πίεση του αίματος, που οδηγεί σε κακή κυκλοφορία και έλλειψη αιμάτωσης ζωτικών ιστών και οργάνων. Αυτή η κατάσταση αναφέρεται και ως «σηπτικό σοκ» και μπορεί να εκδηλωθεί είτε ως αποτέλεσμα του ίδιου του αμυντικού συστήματος του σώματος, είτε από τοξικές ουσίες, που παράγονται από κάποιον μολυσματικό παράγοντα, όπως βακτήρια, ιούς, ή μύκητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θάνος Πλεύρης είχε υποβληθεί σε απλή αγγειοχειρουργική επέμβαση στο πόδι πριν από λίγες ημέρες, σε νοσοκομείο των Αθηνών.

«Το παιδί μου είναι σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Να μας βοηθήσει ο Θεός», δήλωσε χθες συγκινημένος ο πατέρας του, Κώστας Πλεύρης.

Οι επόμενες ώρες χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα κρίσιμες για την υγεία του πρώην βουλευτή.

Το ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του

Ο κ. Αθανάσιος Πλεύρης εισήχθη χθες, Κυριακή 13/11/16, στις 10.00 π.μ., στο ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ, με εικόνα σήψης.

Είχαν προηγηθεί αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, εισήχθη άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και παραμένει νοσηλευόμενος, διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη.

Από τη θεραπευτική ομάδα του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΩΝ διενεργήθηκαν και διενεργούνται όλες οι ενδεδειγμένες θεραπευτικές πράξεις, συντηρητικές και επεμβατικές.

Η κατάσταση του ασθενούς εκτιμάται ως ιδιαίτερα κρίσιμη.

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του Θάνου Πλεύρη εξέφρασε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Περαστικά στο Θάνο Πλεύρη. Είναι αγωνιστής και θα τα καταφέρει!» έγραψε στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.