ΕΛΛΑΔΑ

ΟΑΣΘ: Κανονικά η κυκλοφορία των λεωφορείων την Πέμπτη

ΟΑΣΘ: Κανονικά η κυκλοφορία των λεωφορείων την Πέμπτη

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς - Θεσσαλονίκη: Αναστολή της προγραμματισμένης για αύριο κινητοποίησής τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, ύστερα από την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία διευθετούνται οι οφειλές, λόγω ΦΠΑ, ύψους 18 εκατ. ευρώ του δημοσίου προς την επιχείρηση.

Όπως είπε, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρέοδρος του συνδικάτου των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, η γενική γραμματέας, αρμόδια για θέματα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Θεοπίστη Πέρκα, υπέγραψε την ΚΥΑ με την οποία διευθετείται το προαναφερόμενο ζήτημα, αυτή προωθήθηκε ήδη στον αρμόδιο υπουργό, Χρήστο Σπίρτζη και αύριο θα πάρει το δρόμο για το υπουργείο Οικονομικών.

Από την πλευρά του μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, επισήμανε: "επιτέλους το υπουργείο Οικονομικών άναψε το πράσνο φως για την αποπληρωμή των οφειλών του δημοσίου στον ΟΑΣΘ, από τη διαφορά του ΦΠΑ. Τόσο καιρό επισημαίνω ότι εισπράττω με 13% ΦΠΑ και αποδίδω με 24%, με αποτέλεσμα το ποσό που μας οφείλεται σήμερα να διαμορφώνεται στα 18 εκατ. ευρώ. Προφανώς θα προβλέπεται η λήψη κάποιας προκαταβολής από το προαναφερόμενο ποσό άμεσα και δεσμεύομαι ότι πρώτη μου προτεραιότητα θα είναι η καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στην επιχείρηση".

"Είναι θέμα αρχής και για εμένα να είναι οικονομικά τακτοποιημένοι οι εργαζόμενοι στην επιχείρηση που διοικώ. Αυτοί ουσιαστικά την τρέχουν, με το έργο που παρέχουν. Όμως ο λόγος που αυτό δεν γίνεται πρέπει να επισημάνω ότι οφείλεται στο ότι η επιχείρηση δεν μπορεί να λειτουργεί σωστά όταν έχει να λαμβάνει από το δημόσιο οφειλές ύψους 155 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 18 εκατ. ευρώ αφορούν τη διαφορά στον ΦΠΑ".

Στο μεταξύ, ο κ. Τσερμενίδης, επισήμανε ότι οι εργαζόμενοι με την αναστολή της κινητοποίησής τους, δείχνουν έμπρακτα ότι επικροτούν τις κινήσεις προς τη σωστή κατεύθυνση και πρόσθεσε: "ελπίζουμε ότι θα βρεθεί επιτέλους και η οριστική και μόνιμη λύση για τον οργανισμό, έτσι ώστε να παρέχουμε το έργο μας απρόσκοπτα και συνεχιζόμενα".

Όπως έγινε γνωστό, η συνάντηση των εκπροσώπων φορέων της Θεσσαλονίκης, με τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, ορίστηκε για την προσεχή Τρίτη.

Σχετικές ειδήσεις