ΕΛΛΑΔΑ

Κακοκαιρία - Απίστευτο: Σε αυτές τις περιοχές της Ελλάδας ο υδράργυρος θα δείξει -12 βαθμούς

Κακοκαιρία - Απίστευτο: Σε αυτές τις περιοχές της Ελλάδας ο υδράργυρος θα δείξει -12 βαθμούς

Ειδήσεις για κακοκαιρία - Χιόνια και πολικές θερμοκρασίες – Στην «κατάψυξη» και σήμερα η χώρα

Σε κλοιό κακοκαιρίας και σήμερα, Πέμπτη (01/12/2016) η χώρα. Ο υδράργυρος κάνει βουτιά πέφτοντας σε πολλές περιοχές ακόμα και στους -12 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ), στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και βόρεια με πιθανότητα για ασθενή βροχή ή χιονόνερο και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις με γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -3 (μείον 3) έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά κυρίως τις μεσημβρινές ώρες με πιθανότητα τοπικών ασθενών χιονοπτώσεων. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στη δυτική Μακεδονία από -12 (μείον 12) έως 3 βαθμούς Κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές από -6 (μείον 6) έως 8 βαθμούς Κελσίου.

νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Ήπειρο από -8 (μείον 8) έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές από -2 (μείον 2) έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Ο καιρός γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και την ανατολική Πελοπόννησο με πιθανότητα τις πρωινές ώρες για ασθενείς βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 στα ανατολικά τοπικά 6 και πρόσκαιρα το πρωί στα νότια βορειοανατολικοί τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στη Θεσσαλία από -6 (μείον 6) έως 8 βαθμούς Kελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές από -4 (μείον 4) έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Nεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τα ημιορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και πρόσκαιρα στα ανατολικά μέχρι 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα δυτικά Η θερμοκρασία από 6 εως12 και στη νότια Κρήτη έως 15 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στα Δωδεκάνησα με σταδιακή βελτίωση μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια. Η θερμοκρασία στα βόρεια από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε εδώ όλες τις ειδήσεις για την επέλαση του χιονιά στη χώρα μας

Σχετικές ειδήσεις