ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Χιονόπτωση αναμένεται στη νοτιοανατολική Θεσσαλία - Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες

Καιρός: Χιονόπτωση αναμένεται στη νοτιοανατολική Θεσσαλία - Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες

Ειδήσεις για καιρό/χιόνια: Αξιόλογη χιονόπτωση παρατηρείται στις περιοχές της ανατολικής και νοτιοανατολικής Θεσσαλίας και σε υψόμετρο πάνω από τα 200 μέτρα. Σε κλοιό χιονιά το Πήλιο, αλλά και ο Όλυμπος.

Στη πόλη της Λάρισας, το απόγευμα της Τετάρτης (28/12) έπεσαν κάποιες νιφάδες χιονιού, όμως, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, δεν προβλέπεται να υπάρξουν έντονες χιονοπτώσεις παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες που θα υπάρξουν στην περιοχή.

Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας

Σε ετοιμότητα βρίσκονται πάντως οι υπηρεσίες τις Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων καιρικών φαινομένων, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τις επόμενες ώρες, αναμένεται επιδείνωση του καιρού, με ισχυρούς ανέμους και κάποιες χιονοπτώσεις σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές. Επίσης , αναμένονται ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός, ακόμη και σε πεδινές περιοχές.

Για το λόγο αυτό, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, έθεσε τις υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων σε ετοιμότητα, σύμφωνα με το σχετικό σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τα όποια προβλήματα δημιουργηθούν.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας εφιστά την προσοχή στους οδηγούς και υπενθυμίζει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, θα πρέπει να διαθέτουν απαραιτήτως αντιολισθητικές αλυσίδες στα οχήματά τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

Σχετικές ειδήσεις