ΕΛΛΑΔΑ

Επιχείρηση «αστακός» η φετινή ΔΕΘ

Επιχείρηση «αστακός» η φετινή ΔΕΘ
Με τις ασπίδες παρά πόδας και σε πλήρη ετοιμότητα θα είναι οι αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο...

Με τις ασπίδες παρά πόδας και σε πλήρη ετοιμότητα θα είναι οι αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη το Σαββατοκύριακο, η οποία θα θυμίζει οχυρωμένη πόλη! Η φετινή ΔΕΘ αναμένεται να φέρει πρωτοφανή όγκο διαδηλωτών από όλη την Ελλάδα, προκαλώντας πονοκέφαλο στις Αρχές, με τις αστυνομικές δυνάμεις να ενισχύονται καθημερινώς.

Συνδικάτα και εργατικά σωματεία έρχονται φέτος να δώσουν το «παρών» μαζί με τους «Αγανακτισμένους» οι οποίοι, όπως έχει ανακοινωθεί το απόγευμα του Σαββάτου θα επιχειρήσουν να αποκλείσουν τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, γι' αυτό και προγραμματίζουν τρεις διαφορετικές προσυγκεντρώσεις.

Και από τους «Αγανακτισμένους» στους «απελπισμένους» οπαδούς του Ηρακλή οι οποίοι μετά τον υποβιβασμό της ποδοσφαιρικής ομάδας στη Β' κατηγορία προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στην οδό Αγίου Δημητρίου.

10.000 αστυνομικοί και όχημα τύπου αύρα στη… ΔΕΘ

Το σκηνικό της Βουλής που «πολιορκείται» από τους «Αγανακτισμένους» με τον φράχτη γύρω από τον προαύλιο χώρο και το ειδικό όχημα της αστυνομίας τύπου αύρα, φαίνεται πως… ανηφορίζει προς τη Θεσσαλονίκη!

Από την Κυριακή βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη ο υπαρχηγός της ελληνικής αστυνομίας αντιστράτηγος Γιάννης Ραχωβίτσας, ο οποίος ελέγχει, συντονίζει και κατευθύνει ολόκληρη την αστυνομική δύναμη ενόψει της άφιξης του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ την ερχόμενη Παρασκευή.

Εν τω μεταξύ, από την αρχή της εβδομάδας έχουν αρχίσει σταδιακά να μεταφέρονται αστυνομικές δυνάμεις της ομάδας ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ.

Την ίδια στιγμή μέσα στην πόλη έχουν αυξηθεί, πλέον, οι περιπολίες των δικυκλιστών.

Τα δρακόντεια αστυνομικά μέτρα πάντως έχουν προκαλέσει αντιδράσεις αξιωματικών στην τοπική αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θεωρούν υπερβολικό σε έκταση τον σχεδιασμό και γκρινιάζουν, γιατί, όπως λένε, παραγκωνίζονται από τους αξιωματικούς της Αθήνας.

Η ΔΕΘ «αδειάζει» τους κάδους απορριμμάτων

Και από το πλήθος διαδηλωτών που αναμένεται να «μαγνητίσει» η ΔΕΘ, στους κάδους απορριμμάτων που θα απομακρυνθούν από την ευρύτερη περιοχή γύρω από τις εγκαταστάσεις.

Σύμφωνα με την Αντιδημαρχία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, από τις 7 έως τις 11 Σεπτεμβρίου θα απομακρυνθούν οι κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης από τις οδούς: Εγνατία από Γ' Σεπτεμβρίου έως την Αριστοτέλους, Αγίας Σοφίας από Εγνατία έως Τσιμισκή, Ν. Γερμανού, Αγγελάκη, Γ' Σεπτεμβρίου από Αγίου Δημητρίου έως Λεωφόρο Στρατού, Εθνικής Αμύνης από Αγίου Δημητρίου έως Τσιμισκή, Αγίου Δημητρίου από Αποστόλου Παύλου έως Γ' Σεπτεμβρίου, δρόμος ΑΧΕΠΑ, για λόγους ασφαλείας.
Ο δήμος Θεσσαλονίκης ζητάει από τους κατοίκους του Ιστορικού Κέντρου να δείξουν κατανόηση και να μη βγάζουν στο δρόμο τα απορρίμματά τους τις μέρες που θα παρουσιαστεί δυσλειτουργία στην αποκομιδή.
Τα τηλέφωνα της υπηρεσίας καθαριότητας 15192, 2310 494-514 είναι στη διάθεση των δημοτών για κάθε περαιτέρω πληροφορία και εξυπηρέτηση έκτακτων αναγκών.