ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος στην Κρήτη: Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Ιεράπετρας

Θρήνος στην Κρήτη: Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Ιεράπετρας

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου άφησε την τελευταία του πνοή την Τρίτη(23/1), στις 7.00 μ.μ. ο πρώην δήμαρχος Ιεράπετρας Μιχάλης Μηγιάκης, ο οποίος γεννήθηκε στη Γρα Λυγιά πριν απο 76 χρόνια και αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό διάφορα προβλήματα υγείας.

Άνθρωπος του πνεύματος, ο Μιχάλης Μηγιάκης, σπούδασε με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και παρέδωσε μαθήματα Φιλοσοφίας, Ψυχολογίας, Ιστορίας, Κοινωνιολογίας και Λογοτεχνίας στο ελεύθερο ανοιχτό πανεπιστήμιο.

Απο τους πιο καταρτισμένους φιλολόγους της εποχής του ο Μιχάλης Μηγιάκης, με καθαρό πολιτικό λόγο, μπήκε στην πιο παραγωγική του ηλικία στην τοπική αυτοδιοίκηση και εκλέχτηκε δήμαρχος Ιεράπετρας για τρείς συνεχόμενες περιόδους απο το 1979 μέχρι το 1990.

Με ιδιαίτερες πολιτιστικές ευαισθησίες ο Μιχάλης Μηγιάκης, καθιέρωσε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις "Κύρβεια" οι οποίες συνεχίζονται μέχρι και σήμερα με λίγο διαφορετικό τρόπο.

Άφησε σπουδαίο έργο τα χρόνια της δημαρχίας του κατασκευάζοντας αρκετά σχολεία και ιδρύοντας τη δημοτική βιβλιοθήκη με 5.000 τόμους.

Έφερε την εποχή εκείνη στην Ιεράπετρα το ελεύθερο ανοιχτό Πανεπιστήμιο και κατάφερε να κατασκευάσει το μοναδικό συγκρότημα των εργατικών κατοικιών δίδοντας την ευκαιρία σε πολλές, οικονομικά αδύναμες οικογένειες, να εξασφαλίσουν στέγη.

Πηγή: neakriti.gr

Σχετικές ειδήσεις