ΕΛΛΑΔΑ

Πρεμιέρα εφεδρείας με 14 οργανισμούς

Πρεμιέρα εφεδρείας με 14 οργανισμούς

Συνολικά 14 εποπτευόμενοι φορείς και οργανισμοί οφείλουν μέχρι αύριο να έχουν καταρτίσει και αποστείλει λίστες με ονόματα «εφέδρων» μετά το κατεπείγον έγγραφο που έστειλε ο κ. Ραγκούσης στο πλαίσιο της «εφαρμογής των νέων διατάξεων για την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα και την εργασιακή εφεδρεία».

Σήμερα αναμένεται και η σχετική με την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας εγκύκλιος από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Επίσης εκκρεμούν οι διαπιστωτικές πράξεις που αφορούν την κατάργηση και συγχώνευση των 10 μεγάλων φορέων (ΚΕΔ, ΟΔΔΥ, ΕΡΤ, Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης, ΟΣΚ, ΕΟΜΜΕΧ κ.λπ.), καθώς και η μεταφορά του προσωπικού τους που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος Νοεμβρίου, προκειμένου να μη διευρυνθεί η εφεδρεία σε περίπου 7.000 υπαλλήλους με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Σ’ αυτή την περίπτωση, η εφεδρεία θα γίνει υπό την ευθύνη του ΑΣΕΠ, με βασικά κριτήρια, όχι μόνο την εγγύτητα προς τη σύνταξη, αλλά τις σπουδές, το αντικείμενο εργασίας και άλλα κριτήρια.

Οι Οργανισμοί που καλούνται πάραυτα να στείλουν τις λίστες με τους εφέδρους είναι: Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ), Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Εταιρεία Παγίων ΕΥΔΑΠ, Εταιρεία Παγίων ΕΥΑΘ, Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ), Αττικό Μετρό, Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Μελών Τεχνικού Επιμελητηρίου, Ινστιτούτο Οικονομίας Κατασκευών, Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων, ΔΕΠΑΝΟΜ, ΘΕΜΙΣ, Εγνατία Οδός, ΕΥΑΘ, ΕΥΔΑΠ.

Οι συνδικαλιστές των φορέων που εντάσσονται σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας καταγγέλλουν ως εσπευσμένη την κίνηση αυτή, υποστηρίζοντας ότι «είναι χαρακτηριστικό της κυβερνητικής αθλιότητας και αγριότητας το γεγονός ότι πριν καλά-καλά ψηφίσουν το έκτρωμά τους, είχαν ετοιμάσει και έστειλαν σε δημόσιους οργανισμούς και υπηρεσίες έγγραφο με το οποίο απαιτούν να σταλούν ονομαστικές καταστάσεις για την εφεδρεία - απόλυση μέχρι αύριο Τετάρτη».