ΕΛΛΑΔΑ

Μάτι: Έρημη πόλη έξι μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά με τους 100 νεκρούς (pics)

Μάτι: Έρημη πόλη έξι μήνες μετά τη φονική πυρκαγιά με τους 100 νεκρούς (pics)

Φωτιά Μάτι | Ειδήσεις: Είναι μια περιοχή της Αττικής που μέχρι πριν από ένα χρόνο χαρακτηριζόταν ως ένας ιδανικός προορισμός που διέθετε όλα όσα ήθελε ένας Αθηναίος εργαζόμενος για χαλάρωση κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το Μάτι, έξι μήνες μετά την καταστροφική φωτιά που άφησε πίσω της 100 νεκρούς και ανυπολόγιστες ζημιές μοιάζει πλέον πόλη - «φάντασμα».

Όσα σπίτια δεν καταστράφηκαν, παραμένουν κλειστά, θαρρεί κανείς και ο χρόνος της εγκατάλειψης είναι πολλών ετών. Αποκαΐδια και δένδρα καμένα παραμένουν ακόμη σε δρόμους ή στις αυλές των σπιτιών. Παιδικές χαρές με όργανα που αρχίζει η σκουριά να τα καλύπτει, αυλές και κήποι έχουν εγκαταλειφτεί χωρίς συντήρηση με αποτέλεσμα τα λουλούδια, τα δένδρα ή το γκαζόν να έχουν παραδοθεί στα αγριόχορτα.

Δρόμοι γεμάτοι κομμένα καμένα δένδρα από όσα δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από την φωτιά, παραμένουν σκορπισμένα δείχνοντας παράλληλα και τον παραμερισμό η την αδιαφορία. Η μόνη ζωντανή ύπαρξη είναι μερικά σκυλιά -φύλακες -των εξοχικών ή μόνιμων κατοικιών.

Η εικόνα που συναντά κανείς κάνοντας μια μικρή βόλτα στα τετράγωνα του οικισμού αυτού σου δίνει την εντύπωση αν δεν γνωρίζει κάποιος τι συνέβη ότι ο τόπος αυτός έχει μείνει εγκαταλελειμμένος χρόνια!

Κι όμως το Μάτι «έσβησε» πριν από ακριβώς έξι μήνες μέσα στη δίνη μιας φονικής πυρκαγιάς.

Δείτε πιο κάτω στη photo gallery του Newsbomb.gr τις απίστευτες εικόνες που κατέγραψε ο φωτογράφος Χρήστος Μπόνης στο Μάτι Αττικής (πηγή: Eurokinissi)

Διαβάστε επίσης:

Ανοιχτά τα μαγαζιά την Κυριακή (23/12) - Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ειδοποιήστε ΑΜΕΣΩΣ την Αστυνομία αν δείτε αυτό στο σπίτι σας