ΕΛΛΑΔΑ

Φαρμακονήσι: Σκάφος με παράνομους μετανάστες προσέκρουσε σε βράχια

Φαρμακονήσι: Σκάφος με παράνομους μετανάστες προσέκρουσε σε βράχια

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 93 αλλοδαπών προέβησαν, στελέχη του Λιμενικού Σώματος, σε θαλάσσιες περιοχές της Σάμου και του Φαρμακονησίου.

Σήμερα το πρωί (23/12), στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Φαρμακονησίου, μηχανοκίνητη λέμβο με 32 αλλοδαπούς, ο χειριστής της οποίας δεν υπάκουσε στις οδηγίες - εντολές του πληρώματος του σκάφους του Λιμενικού Σώματος, και προσέκρουσε σε βραχώδη περιοχή.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το περιπολικό σκάφος προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των ανωτέρω επιβαινόντων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Λακκίου Λέρου, όπου συνελήφθη ο 32χρονος αλλοδαπός χειριστής της λέμβου, ως ο διακινητής.

Παράλληλα σε θαλάσσια περιοχή της Σάμου εντοπίστηκε μηχανοκίνητη λέμβος με 61 αλλοδαπούς. Υπό τις οδηγίες του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του σκάφους του Λιμενικού Σώματος οδήγησε τους μετανάστες με ασφάλεια στο λιμένα Βαθέος Σάμου.

Διαβάστε επίσης: Οι Τούρκοι «περικυκλώνουν» Χριστουγεννιάτικα την Κύπρο