ΕΛΛΑΔΑ

Καιρός: Ελλάδα όπως... Σιβηρία - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολλές περιοχές (pics)

Καιρός: Ελλάδα όπως... Σιβηρία - Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολλές περιοχές (pics)

Καιρός: Πού καταγράφηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες -Σε ποιες περιοχές της περιφέρειας Πελοποννήσου καταγράφονται προβλήματα-Δυσκολία πρόσβασης στο αεροδρόμιο Μακεδονία και πολύωρες αναμονές στις πτήσεις λόγω της κακοκαιρίας - Αποκαταστάθηκε μετά από 24 ώρες η ηλεκτροδότηση σε χωριά της Β. Εύβοιας-Παγετός και χαμηλές θερμοκρασίες στη Δυτ. Θεσσαλία-Κλειστοί δρόμοι από το χιόνι και τον πάγο στην Ζάκυνθο

Ισχυρός παγετός σημειώθηκε τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (05/01) στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, με τις θερμοκρασίες να θυμίζουν πολικές περιοχές, καθώς σε πολλές περιπτώσεις το θερμόμετρο έδειξε αρκετά κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου.

Στους νομούς Φλώρινας, Ιωαννίνων, Γρεβενών και Κοζάνης καταγράφηκαν οι χαμηλότερες θερμοκρασίες.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo, οι οκτώ χαμηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν στο Βαρικό Φλώρινας (-12,8), στη Βωβούσα Ιωαννίνων (-11,7), στα Γρεβενά (-11,5), στην Αγία Κυριακή Ιωαννίνων (-11,2), στα Ιωάννινα (-10,9), στο Πληκάτι Ιωαννίνων (-10,7), στο Μεσόβουνο Κοζάνης (-10,6) και στη Βλάστη Κοζάνης (-10,5).

Στο νομό Καρδίτσας επικρατεί ολικός παγετός. Το χιόνι που άγγιξε του 40 πόντους έγινε πάγος κατά τη διάρκεια της νύχτας με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε παγοδρόμια και να είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνοι για οδηγούς και πεζούς.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές Θεσσαλίας, Χαλκιδικής και Κεντρικής Μακεδονίας

Σε κήρυξη περιοχών των Περιφερειών Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, λόγω της κακοκαιρίας, προέβη η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλλης, κήρυξε: τους Δήμους Ελασσόνας, Τεμπών και Αγιάς της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. τους Δήμους Πύλης και Μετεώρων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, τους Δήμους Αργιθέας, Λίμνης Πλαστήρα και Μουζακίου της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας και τους Δήμους Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς-Μουρεσίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (χιονοπτώσεις και παγετός) που εκδηλώθηκαν από χθες στις παραπάνω περιοχές.

Για τους ίδιους λόγους, σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κηρύχθηκαν επίσης στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας:

- οι Δήμοι Νέας Προποντίδας και Πολυγύρου

- οι Δημοτικές Κοινότητες Αγίου Νικολάου, Ν. Μαρμαρά, Νικήτης, καθώς και η Τοπική Κοινότητα Μεταγγιτσίου της Δημοτικής Ενότητας Σιθωνίας του Δήμου Σιθωνίας

Η παρακάτω φωτογραφία, όπως και πολλές από αυτές που θα δείτε στην Gallery στο τέλος του κειμένου, ανέβασε στο Facebook o κ. Γιώργος Πάσχος από την πόλη του Παλαμά Καρδίτσας στην καρδιά του θεσσαλικού κάμπου. Όπως μπορείτε να δείτε, το χιόνι έχει καλύψει τα πάντα και η πόλη θυμίζει... Σιβηρία.

palamas karditsas12

Προβλήματα στην Πελοπόννησο

Το χιόνι και ο παγετός εξακολουθούν να δημιουργούν προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων, κυρίως σε σημεία του ορεινού οδικού δικτύου της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στα παρακάτω σημεία:

  • Στην παλαιά εθνική οδό Καλαμάτας- Σπάρτης, από το 15ο , έως το 40ο χιλιόμετρο, στα όρια του νομού Μεσσηνίας και από το 40ο χιλιόμετρο, έως το 46ο χιλιόμετρο, στα όρια του νομού Λακωνίας.

  • Στην επαρχιακή οδό Ελάτης- Χρυσοβιτσίου - Στεμνίτσας, στο νομό Αρκαδίας.

  • Επίσης, η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στις εξής περιοχές του νομού Αρκαδίας:

  • Στην εθνική οδό Τρίπολης - Πύργου, από το 34ο , έως το 75ο χιλιόμετρο.

  • Στην εθνική οδό Τρίπολης- Σπάρτης, από το 12ο , έως το 23ο χιλιόμετρο.

  • Στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - Καλαμάτας, από το 5ο, έως το 25ο χιλιόμετρο.

  • Στην επαρχιακή οδό Τρίπολης- Καστρίου -Βουρβούρων - Αγίου Πέτρου - 'Αστρους από το 20ο , έως το 52,5ο χιλιόμετρο.

  • Στην επαρχιακή οδό Λεωνιδίου- Κοσμά- Γερακίου από το 15ο , έως το 45ο χιλιόμετρο.

  • Στην επαρχιακή οδό Άστρους - Τρίπολης.

  • Στην Κορινθία, είναι αναγκαίες οι αντιολισθητικές αλυσίδες στις παρακάτω περιοχές:

  • Στην επαρχιακή οδό Γκούρας - Λυκούργιας, από το 1ο, έως το 17 χιλιόμετρο.

  • Στην επαρχιακή οδό Κιάτου - Γκούρας, από το 10ο χιλιόμετρο και άνω.

Τέλος, να σημειωθεί ότι εκχιονιστικά μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων επιχειρούν συνεχώς, ώστε να αποκατασταθούν τα προβλήματα.

4671872

Παγετός σε πολλές περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας

Ο παγετός έχει καλύψει μεγάλος μέρος της Αχαΐας, λέει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο, ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Νίκος Γυφτάκης.

Όπως προσθέτει, όλα τα εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν από νωρίς το πρωί με προτεραιότητα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία.

Σύμφωνα με τον Νίκο Γυφτάκη, είναι ανοικτοί σχεδόν όλοι οι κεντρικοί δρόμοι που οδηγούν προς Καλάβρυτα, ενώ είναι σε εξέλιξη βρίσκεται ο αποχιονισμός του οδικού δικτύου από Αίγιο προς Καλάβρυτα, μέσω Πτέρης. Επίσης εκχιονιστικά μηχανήματα επιχειρούν και στην εθνική οδό Πατρών - Τρίπολης από την Αγία Τριάδα προς την Λαμπεία της Ηλείας.

Στο νομό της Ηλείας, όπως ανέφερε ο Νίκος Γυφτάκης, σημειώθηκαν το πρωί χιονοπτώσεις στην περιοχή της Ανδρίτσαινας, σε ορεινές κοινότητες της Ζαχάρως και στην ευρύτερη περιοχή της Λαμπείας.

Στην Αιτωλοακαρνανία, όπως είπε ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Γιάννης Τέγας, υπάρχει πρόβλημα με τον παγετό σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο, λόγω της χιονόπτωσης που σημειώθηκε χθες το βράδυ.

Όμως, όπως προσθέτει, όλοι οι κεντρικοί δρόμοι του εθνικού και επαρχιακού δικτύου είναι ανοικτοί, ενώ μηχανήματα επιχειρούν μέσα σε ορεινές κοινότητες, ώστε να αποκατασταθούν τα προβλήματα.

Καταλήγοντας ο Νίκος Γυφτάκης, ανέφερε ότι «όλες αυτές τις ημέρες της κακοκαιρίας επιχειρούμε με όλες μας τις δυνάμεις και υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τους δήμους και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες του κρατικού μηχανισμού».

Δείτε ΕΔΩ ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί και πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

4671757

Θεσσαλονίκη: Πολύωρες αναμονές στις πτήσεις λόγω της κακοκαιρίας

Με δυσκολία έφτασαν το πρωί στο αεροδρόμιο Μακεδονία οι πολίτες που επρόκειτο να ταξιδέψουν καθώς δεν υπήρχαν μέσα για την πρόσβασή τους τους, ενώ στο αεροδρόμιο τους περίμενε άλλη ταλαιπωρία λόγω των πολύωρων καθυστερήσεων εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.

Στο αεροδρόμιο Μακεδονία, υπό τις παρούσες συνθήκες γίνονται τέσσερις προσγειώσεις και απογειώσεις ανά ώρα, ενώ υπό κανονικές συνθήκες είναι 6-7 επτά ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος επικοινωνίας της Fraport Γιάννης Παπάζογλου. Σύμφωνα με τον ίδιο η μικρότερη καθυστέρηση είναι δύο ώρες αλλά υπάρχουν και επιβάτες που περιμένουν από χτες το βράδυ. Αυτή την περίοδο σύμφωνα τον κ. Παπάζογλου καθημερινά εκτελούνται 30-40 πτήσεις και αυτός ο αριθμός είναι διαχειρήσιμος.

«Το πρωί κάλεσα δύο εταιρείες ραδιοταξί για να πάω στο αεροδρόμιο αλλά μου είπαν ότι δεν μπορούν να έρθουν ταξί στην Άνω Τούμπα, ούτε καν στην οδό Λαμπράκη που είναι κεντρικός δρόμος. Ενας φίλος ταξιτζής που τον κάλεσα μου είπε ότι στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 300 ταξί και κυκλοφορούν μόνο τα 30. Κάλεσα τρεις φίλους να με εξυπηρετήσουν και τελικά ο ένας με έφερε μέχρι το αεροδρόμιο. Έπρεπε να πετάξω για τη Στουτγάρδη στις 10.00 και σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση η πτήση θα αναχωρήσει στις 14.40. Είναι μεγάλη η ταλαιπωρία, υπάρχει κόσμος που περιμένει από χτες το βράδυ και μάλιστα κάποιο που είναι από τη Λάρνακα διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχείο» ανέφερε στο ο Σάββας Παπαδόπουλος.

Αντίστοιχη είναι η ταλαιπωρία λόγω της πολύωρης αναμονής του κ. Χρήστου Δερβένη ο οποίος επρόκειτο να πετάξει για το Ντίσελντορφ στις 10.00 το πρωί. «Το τελευταίο μήνυμα της εταιρείας έγραφε ότι η πτήση θα αναχωρήσει στις 17.30. Στο αεροδρόμιο έφτασα σχετικά εύκολα γιατί ήρθε και με πήρε ο κουνιάδος μου. Ταξί όμως δεν κυκλοφορούσαν καθόλου, οπότε άλλοι ταξιδιώτες που ήθελαν να έρθουν με ταξί δυσκολεύτηκαν. Είναι μεγάλη ταλαιπωρία» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δερβένης.

Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση σε χωριά της Β. Εύβοιας

Αποκαταστάθηκε μετά από 24 ώρες και χάρη στην παρέμβαση συνταξιούχων τεχνικών της ΔΕΗ, η ηλεκτροδότηση της Β. Εύβοιας, η οποία διακόπηκε λόγω της κακοκαιρίας, από χθες στη 1 μετά το μεσημέρι.

Από την διακοπή έμειναν χωρίς ηλεκτρικό πολλά χωριά στη Β. Εύβοια οι κάτοικοι των οποίων πέρασαν δύσκολη νύχτα αφού βρέθηκαν αντιμέτωποι με το δριμύ ψύχος.

4671817

Πυκνή χιονόπτωση σε όλη την ανατολική Μακεδονία

Πυκνή χιονόπτωση επικρατεί σε όλες τις περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και την Ξάνθη από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, δυσχεραίνοντας την κυκλοφορία των αυτοκίνητων αλλά και των πεζών ακόμα και στα κέντρα των πόλεων.

Στην Δράμα, την Καβάλα και την Ξάνθη οι τεχνικές υπηρεσίες των δήμων και οι κατά τόπους υπηρεσίες πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες ώστε να κρατήσουν ανοιχτό το εθνικό οδικό οδικό δίκτυο κάνοντας χρήση εκχιονιστικών μηχανημάτων και ρίχνοντας συνεχώς αλάτι.

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο των επαρχιακό ορεινό οδικό δίκτυο των παραπάνω περιοχών. Τα υπεραστικά ΚΤΕΛ Δράμας, Καβάλας και Ξάνθης έχουν αναστείλει προσωρινά τα δρομολόγιά τους, ενώ προβλήματα υπάρχουν και σε τμήματα της Εγνατίας Οδού που διέρχεται μέσα από περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Ξάνθης.

Ισχυρή χιονόπτωση επικρατεί από τις βραδινές ώρες χθες και στο νησί της Θάσου δημιουργώντας πολλά προβλήματα στις μετακινήσεις των κατοίκων, ειδικά στο ορεινό τμήμα. Η τεχνική υπηρεσία του νησιωτικού δήμου και η πυροσβεστική υπηρεσία καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε κάποιες κεντρικές οδικές αρτηρίες στις πεδινές περιοχές να παραμένουν ανοιχτές.

Παγετός και χαμηλές θερμοκρασίες στη Δυτ. Θεσσαλία

Ο παγετός και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες είναι το σκηνικό του καιρού στη Δυτική Θεσσαλία, ενώ η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας έδωσε στη δημοσιότητα, την εικόνα του οδικού δικτύου.

Ειδικότερα ισχύουν: Σύμφωνα με την Διεύθυνση Αστυνομίας Τρικάλων, η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων απαγορεύεται:

1) Ε.Ο. Τρικάλων -Ιωαννίνων από το 28ο (κόμβο Μουργκανίου) έως το 65ο χλμ. (Α/Κ Μαλακασίου)

2) Ε.Ο. Τρικάλων -Γρεβενών από το 1ο χλμ. (κόμβο Μουργκανίου) έως όρια νομού Γρεβενών

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται απαραίτητα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

1) Ε.Ο. Τρικάλων - Άρτας από 22ο χλμ (διασταύρωση της Επ.Οδ. Πύλης - Μεσοχώρας) έως 55ο χλμ. (Μεσοχώρα)

2) Ε.Ο. Πύλης - Τρικάλων από 32ο χλμ (Ελάτη) έως 75ο χλμ (Γέφυρα Αλεξίου)

3) Λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο Δήμου Πύλης

4) Λοιπό επαρχιακό οδικό δίκτυο Δήμου Μετεώρων

5) Επαρχιακό οδικό δίκτυο Καλαμπάκας - Ασπροποτάμου (από 35ο έως 68ο χλμ)

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Καρδίτσας, στο νομό Καρδίτσας, η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων απαγορεύεται:

1) Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας (Ε65) από χ/θ 34 (κόμβος Ξυνιάδας) έως χ/θ 111 (Α/Κ Λόγγου)

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται απαραίτητα με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων:

1) Επ. Οδός Μουζακίου - Λίμνης Πλαστήρα από 8ο χλμ. έως 13ο χλμ. (Τ.Κ. Κρυοπηγής έως Τ.Κ. Κερασιάς)

2) Επ. Οδός Καρδίτσας - Λίμνης Πλαστήρα από 10ο χλμ. (μέσω Μοσχάτου)

3) Επ. Οδός Καρδίτσας - Λίμνης Πλαστήρα από 15ο χλμ. (μέσω Καστανιάς)

4) Επ. Οδός Καρδίτσας - Άρτας από 35ο χλμ (Διασταύρωση Βατσουνιάς) έως 81ο χλμ (γέφυρα Αχελώου - όρια νομού 'Αρτας)

5) Επ. Οδός Μουζακίου - Στεφανιάδας από 7ο χλμ (Διασταύρωση Πευκόφυτου) έως 56ο χλμ (όρια Ν. Ευρυτανίας)

6) Επ. Οδός Κέδρου - Ρεντίνας - Καρπενησίου από 42ο χλμ (Διασταύρωση Λουτροπηγής) έως 62ο χλμ (θέση «ΖΑΧΑΡΑΚΗ»).

Κλειστοί δρόμοι από το χιόνι και τον πάγο στην Ζάκυνθο

Στα λευκά ντύθηκαν από νωρίς τη νύχτα τα περισσότερα ορεινά χωριά της Ζακύνθου ενώ έχει διακοπεί η συγκοινωνία σε πέντε σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου. Πρόκειται για τους δρόμους Μαχαιράδο - Κοιλιωμένου, Λιθακιάς - Αγαλάς - Κοιλιωμένου, Αγίας Μερίνας - Γύρι και Κατασταρίου - Βολιμών.

Ήδη στους δρόμους αυτούς εργάζονται συνεργεία του Δήμου Ζακύνθου προκειμένου να αποκαταστήσουν την διέλευση των οχημάτων.

Οι θερμοκρασίες στη Ζάκυνθο είναι πολύ χαμηλές αλλά αναμένεται βελτίωση τις μεσημβρινές ώρες. Ωστόσο η κακοκαιρία αναμένεται να επανέλθει από αύριο το απόγευμα.

Από την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, ανακοινώνεται ότι εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων και της χιονόπτωσης που υπάρχει απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων σε όλο το ορεινό εθνικό, επαρχιακό και δημοτικό δίκτυο.

Συνιστάται να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις και αυτές να γίνονται μόνο με οχήματα τύπου τζιπ ή με την υποχρεωτική χρήση αλυσίδων. Μηχανήματα της Περιφέρειας και του Δήμου επιχειρούν για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη Gallery του Newsbomb.gr

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα Σάββατο

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το απόγευμα με χιονόνερο ή χιόνι κατά διαστήματα στα βόρεια και πιθανώς πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα υπόλοιπα.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 0 μηδέν έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με χιονοπτώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πυκνές. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο Θερμαϊκό 7 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από -3 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Ζάκυνθος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο και τις πρωινές ώρες πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και το βράδυ βορειοδυτικοί έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές χιονοπτώσεις. Πρόσκαιρη βελτίωση το μεσημέρι. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονοπτώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πυκνές που βαθμιαία το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά 8 πρόσκαιρα 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση το απόγευμα.

Θερμοκρασία: Από -4 έως 3 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά – ημιορεινά, και στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στο Ιόνιο. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από -8 έως 2 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις με χιονοπτώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πυκνές. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά – ημιορεινά, και στα παραθαλάσσια τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στα νότια θαλάσσια – παράκτια τμήματα. Σταδιακή βελτίωση αργά το απόγευμα από τα βόρεια.

Άνεμοι: Στα βόρεια, βορειοδυτικοί 5 με 7 και στα θαλάσσια-παράκτια 8 πρόσκαιρα έως 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση το απόγευμα. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε βόρειους.

Θερμοκρασία: από -4 έως 7 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 και στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα βορειότερα τμήματα χιονοπτώσεις, πρόσκαιρα κατά τόπους πυκνές. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 τοπικά 7 μποφόρ και στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 8 και το πρωί τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση το απόγευμα στρεφόμενοι σε βόρειους βορειοδυτικούς.

Θερμοκρασία: Από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Φωτογραφίες: Pashos Giorgos Facebook, Eurokinissi, Forecast Weather Greece

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ