ΕΛΛΑΔΑ

Αμαλιάδα: «Πάρε το πιστόλι και σκότωσέ τους» - Η απαγωγή που κατέληξε σε φονικό

Αμαλιάδα: «Πάρε το πιστόλι και σκότωσέ τους» - Η απαγωγή που κατέληξε σε φονικό
EUROKINISSI

Τρεισήμισι χρόνια μετά την αιματηρή συμπλοκή που είχε στείλει στον τάφο μια 28χρονη μητέρα τριών παιδιών και στο νοσοκομείο τον σύζυγό της, δύο οικογένειες Ρομά από την Αμαλιάδα που έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους, βρέθηκαν αντιμέτωπες στα δικαστήρια, για την επανεξέταση της υπόθεσης, από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, κάθεται πάλι ο 32χρονος καθ’ ομολογία δράστης της ανθρωποκτονίας και ο πατέρας του, οι οποίοι πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε ισόβια δεσμά για ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε δέκα χρόνια κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς και ο μικρότερος γιός για ψευδορκία.

Το αιματηρό επεισόδιο είχε σημειωθεί τον Ιούνιο του 2015, σε συνοικία της Αμαλιάδας. Αφορμή για να φουντώσουν τα πάθη, αποτέλεσε η απαγωγή μιας ανήλικης τσιγγάνας, κόρης της οικογένειας των θυμάτων, από νεαρό ο οποίος έμενε στο σπίτι της οικογένειας των δραστών.

Ο νεαρός «έκλεψε» την 16χρονη και την μετέφερε στο σπίτι του στο Ζεφύρι Αττικής, ωστόσο η απαγωγή δεν είχε αίσιο τέλος, αφού η οικογένεια της ανήλικης κοπέλας ένιωσε μεγάλη προσβολή. Μάλιστα, θεώρησε την αδελφή του βασικού κατηγορούμενου ως το πρόσωπο που της «φούσκωσε τα μυαλά» και για αυτό την επόμενη ημέρα πήγαν όλοι οικογενειακώς για να ζητήσουν εξηγήσεις από τους γείτονες και συγγενείς τους

Η πλευρά των θυμάτων, ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ότι ενώ οι δύο οικογένειες Ρομά συζητούσαν και η παρεξήγηση φαινόταν να έχει λήξει, εντελώς απρόκλητα ο βασικός κατηγορούμενος, μετά από προτροπή του πατέρα του («πάρε το πιστόλι και σκότωσέ τους») μπήκε στο σπίτι του, πήρε πράγματι ένα πιστόλι και άρχισε να πυροβολεί και αδιακρίτως εναντίον της άλλης οικογένειας.

Η μια σφαίρα έπληξε σε ζωτικό όργανο, την 28χρονη εξαδέλφη του και μητέρα τριών παιδιών, η οποία εξέπνευσε επί τόπου, μια ακόμα βρήκε τον σύζυγό της τραυματίζοντάς τον στην κοιλιακή χώρα, ενώ η τρίτη σφαίρα χτύπησε ένα όχημα.

Στο νοσοκομείο Πύργου όπου διακομίστηκε η άτυχη γυναίκα, διαπιστώθηκε απλώς ο θάνατός της, ενώ ο σύζυγός της, από τύχη γλύτωσε τον θάνατο και νοσηλεύθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο Αμαλιάδας.

Η πλευρά των κατηγορουμένων, παρουσιάζει μια διαφορετική αφήγηση των γεγονότων. Συγκεκριμένα, κατηγορεί την άλλη οικογένεια ότι μετά την απαγωγή της ανήλικης, κινήθηκε ομαδικά και απρόκλητα εναντίον τους, ξυλοκοπώντας τους αδιάκοπα μέσα στην αυλή του σπιτιού τους με ρόπαλα.

Συγγενείς του βασικού κατηγορούμενου, κατέθεσαν στο δικαστήριο ότι ο δράστης πήρε το όπλο για εκφοβισμό ή για να προστατεύσει την οικογένειά του, από τον άγριο ξυλοδαρμό που είχε υποστεί, και ότι πυροβόλησε πάνω στη συμπλοκή αμυνόμενος. Η δίκη διακόπηκε για να συνεχιστεί σε μια εβδομάδα πάλι.

Πηγή: patrisnews.gr

Διαβάστε επίσης:

Θέμος Αναστασιάδης: Η άγρια κι άνιση «μάχη» του με τον καρκίνο από το 2017

Συμφωνία των Πρεσπών: Αυτοί πουλάνε τη Μακεδονία - Δείτε τη λίστα με τα ονόματα

Βίντεο - ΣΟΚ από τα επεισόδια στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία (Vid)

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις