ΕΛΛΑΔΑ

Εισβολή ληστών σε σπίτι με μηχάνημα ανίχνευσης χρυσού

Εισβολή ληστών σε σπίτι με μηχάνημα ανίχνευσης χρυσού

Οι δύο κακοποιοί είχαν σχεδιάσει την ληστεία με κάθε λεπτομέρεια, αφού ήταν εφοδιασμένοι ακόμη και με μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων, έτσι ώστε να εντοπίσουν μέσα στο σπίτι που θα έμπαιναν τα χρυσαφικά των θυμάτων τους γρήγορα, και το πιο σημαντικό όπου και να τα είχαν κρύψει!

Η πρωτοφανής ληστεία έγινε στις δέκα παρά τέταρτο το πρωί στα Άνω Πετράλωνα. Ο ένας από τους ληστές φορώντας κράνος πήγε στην είσοδο της πολυκατοικίας χτύπησε το κουδούνι και παριστάνοντας τον κούριερ ζήτησε από την 55χρονη ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος να του ανοίξει, λέγοντας της ότι έχει έναν φάκελο για τον σύζυγο της.

Ανυποψίαστη η γυναίκα έπεσε στην παγίδα του ληστή άνοιξε την πόρτα και τότε όρμησε μαζί με τον συνεργό του, ο οποίος φορούσε κουκούλα και γάντια.

Οι δύο κακοποιοί οπλισμένοι με πιστόλι και μαχαίρι ακινητοποίησαν την 55χρονη και με ένα μηχάνημα ανίχνευσης μετάλλων άρχισαν να ψάχνουν στο σπίτι για χρυσαφικά.

Η συσκευή είχε ηχητική και οπτική προειδοποίηση, σε περίπτωση εντοπισμού χρυσού.

Τελικά οι δράστες χρυσαφικά δεν βρήκαν, γιατί οι ιδιοκτήτες του διαμερίσματος τα είχαν μεταφέρει αλλού, ανακάλυψαν όμως χρήματα σε ένα πατάρι και έτσι δεν έφυγαν χωρίς λεία.