ΕΛΛΑΔΑ

Πρωτομαγιά 2019: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς - Ποια τραβούν «χειρόφρενο» για 24 ώρες

Πρωτομαγιά 2019: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς - Ποια τραβούν «χειρόφρενο» για 24 ώρες
EUROKINISSI

Με απεργίες συμμετέχουν στον φετινό εορτασμό της Πρωτομαγιάς οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 1η Μαΐου ακινητοποιημένα θα είναι τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, ο ηλεκτρικός αλλά και ο σιδηρόδρομος, λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων, που θα συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά.

«Είναι μέρα αγώνα, τιμής και μνήμης. Θυμόμαστε και τιμάμε τους πρωτοπόρους αγωνιστές και τα θύματα των εργατικών αγώνων για βελτίωση των συνθηκών δουλειάς για αξιοπρεπείς αμοιβές και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας. Ανασυγκροτούμαστε, θέτουμε τους στόχους μας και προχωράμε σε νέους αγώνες. Διεκδικούμε και παλεύουμε για την αναπλήρωση απωλειών από τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας, για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και στις κοινωνικές παροχές», αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι στον πρώην ΗΣΑΠ. Και προσθέτουν «υπερασπιζόμαστε τον δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών. Διεκδικούμε την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Αγωνιζόμαστε για ασφαλείς, φθηνές συγκοινωνίες. Με αγώνες κατακτάμε τα δικαιώματά μας».

Αναμένονται οι αποφάσεις των εργαζομένων για μετρό και τραμ.

Δεμένα στα λιμάνια τα πλοία την Πρωτομαγιά

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία την 1η Μάη από τις 00.01 έως τις 24.00, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, προχωρούν οι ναυτεργάτες.

Η απόφαση πάρθηκε, μετά από πρόταση των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, στη συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΝΟ τη Δευτέρα 15 Απρίλη.

«Παρά τις συνεχείς πιέσεις και διαμαρτυρίες και τις αντίστοιχες υποσχέσεις των αρμοδίων, τα προβλήματα όχι μόνον δεν επιλύονται, αλλά εξακολουθούν να συσσωρεύονται καθημερινά, με αποκορύφωμα την εξακολούθηση εφαρμογής του νόμου για τις μειωμένες και ειδικές συνθέσεις στα επιβατικά μεσογειακά και ακτοπλοϊκά πλοία, τις συντάξεις, το ασφαλιστικό και τη συνεχιζόμενη παραβίαση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε ό,τι αφορά τις ώρες απασχόλησης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Το σωματείο των ναυτικών καλεί την κυβέρνηση και την εργοδοσία να δώσει επιτέλους λύσεις στα προβλήματα, ενώ ζητά τη συμμετοχή όλων στην απεργιακή κινητοποίηση.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Λαγουβάρδος στο Newsbomb.gr: Προσοχή το επόμενο 48ωρο – Η σκόνη «πνίγει» τη χώρα

Αυτές είναι οι φοροελαφρύνσεις που έρχονται αμέσως μετά το Πάσχα

Σχετικές ειδήσεις