ΕΛΛΑΔΑ

Έως τις 22 Δεκεμβρίου η διόρθωση λαθών στο Ε9

Έως τις 22 Δεκεμβρίου η διόρθωση λαθών στο Ε9

Προθεσμία ως τις 22 Δεκεμβρίου δίνει το υπουργείο Οικονομικών σε χιλιάδες φορολογούμενους, προκειμένου να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη δήλωση του Ε9.

Τα νομικά πρόσωπα υποχρεούνται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων φυσικών και νομικών προσώπων, με κατ΄ επείγουσα εγκύκλιο από το υπουργείο να δίνει οδηγίες και διευκρινίσεις για τον τρόπο υποβολής.

Η εφαρμογή της ηλεκτρονικής υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων έχει αναπτυχθεί σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών με στόχο την όσο το δυνατόν ταχύτερη και ορθότερη δημιουργία του Περιουσιολογίου, γι' αυτό επιτρέπει στα φυσικά πρόσωπα εκτός από την υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων του τρέχοντος έτους (2011) και τη διόρθωση της περιουσιακής τους κατάστασης για όσα έτη δεν έχει εκδοθεί εκκαθαριστικό για την ακίνητη περιουσία τους.

Σε όσους έχει εκδοθεί εκκαθαριστικό Ε.Τ.ΑΚ. έτους 2009, δίνεται η δυνατότητα μέσω της εφαρμογής να δουν την περιουσιακή εικόνα που έχει δημιουργηθεί από την επεξεργασία των δηλώσεων Ε9 και εφόσον αυτή δεν ανταποκρίνεται στην περιουσιακή τους κατάσταση της 1ης Ιανουαρίου 2009 να πραγματοποιήσουν τις απαραίτητες διορθώσεις.

Στη συνέχεια, οι υπόχρεοι πραγματοποιούν διορθώσεις και για τα επόμενα έτη.