ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά ΤΩΡΑ: Η πυρκαγιά κύκλωσε τη Δίβρη - Εκκενώνεται το χωριό (pics)

Φωτιά ΤΩΡΑ: Η πυρκαγιά κύκλωσε τη Δίβρη - Εκκενώνεται το χωριό (pics)

Κινδύνεψε η Δίβρη από την πυρκαγιά - Μάχη με τις φλόγες για να μην καεί το χωριό - Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία - Στην περιοχή βρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Στερεάς, Κώστας Μπακογιάννης όπου ενημερώθηκε για την πορεία της κατάσβεσης.

Δραματική είναι η κατάσταση στο χωριό Δίβρη της Φθιώτιδας, μετά την τεράστια πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση κοντά στο χωριό.

Άνδρες της Πυροσβεστικής αλλά και κάτοικοι επιδίδονται σε αγώνα δρόμο για να θέσουν υπό έλεγχο που κατάφερε να «μπει» μέσα στο χωριό και να κάψει αποθήκες.

Δείτε στη gallery φωτογραφίες με τον Κώστα Μπακογιάννη από το σημείο της φωτιάς:

Την ίδια ώρα απειλήθηκαν σπίτια χωρίς ωστόσο να καούν χάρη στις προσπάθειες όλων.

Στο σημείο βρίσκεται ο νέος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Θύμιος Καραίσκος, ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας Θύμιος Καρακάτζας καθώς και οι επικεφαλής της αστυνομίας.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις δίνουν μάχη με τις φλόγες για να μην κάψουν το χωριό.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, δύο (2) αερσοκάφη Canadair και δύο (2) PZL.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής για την πυρκαγιά:

Φωτιά και στην Αγία Άννα

Η δεύτερη φωτιά ξεκίνησε από μετασχηματιστή της ΔΕΗ στον προαύλιο χώρο της μονής της Αγίας Άννας, που είναι στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού, κοντά στο δημοτικό κυνοκομείο.

Ευτυχώς οι φλόγες με τη βοήθεια του αέρα κινήθηκαν προς το βουνό και όχι προς το μοναστήρι, ωστόσο η φορά του αέρα αλλάζει συνεχώς και τα πράγματα είναι δύσκολα και εκεί αφού καίγεται μεγάλη δασική έκταση με πουρνάρια και άλλα δέντρα.

Στην περιοχή εκτός από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που αποτελούνται από20 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος επιχειρούν και δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα.

Με πληροφορίες από: lamiareport.gr, lamianow.gr

Σχετικές ειδήσεις