ΕΛΛΑΔΑ

Νεκροί Χαλκιδική: Εικόνες Αποκάλυψης - Βίντεο και φωτογραφίες από την τραγωδία

Νεκροί Χαλκιδική: Εικόνες Αποκάλυψης - Βίντεο και φωτογραφίες από την τραγωδία
Eurokinissi

Φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική: Εφτά νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της σφοδρής κακοκαιρίας - Σοκάρουν οι εικόνες της καταστροφής.

Νεκρούς και τεράστιες καταστροφές άφησε πίσω της η θεομηνία που έπληξε τη Χαλκιδική.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα στοίχισαν τη ζωή σε ζευγάρι ηλικιωμένων από την Τσεχία, που παραθέριζαν με τροχόσπιτο στη Σωζόπολη. Το όχημά τους φαίνεται πως ανατράπηκε από σφοδρούς ανέμους.

Μαζί τους παραθέριζε ο γιος τους, που τραυματίστηκε και διακομίστηκε σε νοσοκομείο, καθώς και ο εγγονός τους - κατά πληροφορίες είναι 18 ετών - που είναι καλά στην υγεία του αλλά έχει υποστεί σοκ.

Ακόμη δύο θάνατοι καταγράφηκαν στην Νέα Ποτίδαια, όταν δένδρο καταπλάκωσε 39χρονο Ρώσο και το γιο του, περίπου δύο ετών, που διέμεναν σε ξενοδοχειακή μονάδα της περιοχής.

Παράληλα το μεσημέρι της Πέμπτης (11/07) και συγκεκριμένα στις 13:30, εντοπίστηκε σορός από ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού, στα 6,8 ναυτικά μίλια από το αλιευτικό καταφύγιο στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής.

Δείτε φωτογραφίες από τα σημεία της τραγωδίας:

Βομβαρδισμένο τοπίο τα Νέα Πλάγια

Στα Νέα Πλάγια Χαλκιδικής μία γυναίκα 54 ετών από την Ρουμανία έχασε την ζωή της όταν καταπλακώθηκε από πτώση στεγάστρου σε ταβέρνα. Από την πτώση της οροφής τραυματίστηκε και ο οκτώ ετών γιος της γυναίκας. Το παιδί μεταφέρθηκε στο κέντρο Υγείας Μουδανιών, όπου και εξέπνευσε.

Δείτε φωτογραφίες από τα Νέα Πλάγια

Εικόνες Αποκάλυψης

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τον φονικό ανεμοστρόβιλο που χτύπησε το πρώτο και το δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής – δηλαδή την Κασσάνδρα και την Σιθωνία – είναι κυριολεκτικά τρομακτικές.

«Είναι σαν να έπεσε βόμβα», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Μπλακ άουτ σημειώθηκε στο πρώτο πόδι, την ώρα που η καταρρακτώδης βροχή και ο μανιασμένος αέρας σήκωναν τα πάντα στο πέρασμά τους.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Χαλκιδική

Η ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής κηρύχθηκε λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (10/7) σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από την πρώτη στιγμή έθεσαν σε συναγερμό όλες τις συναρμόδιες υπηρεσίες τους.

Με πληροφορίες από thestival.gr, onetv

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων - Η εξέλιξη της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες

Σεισμός ΤΩΡΑ στην Κρήτη - Αισθητός σε πολλές περιοχές