ΥΓΕΙΑ

Με φόντο τον ανασχηματισμό οι ανασφάλιστοι περιμένουν...

Με φόντο τον ανασχηματισμό οι ανασφάλιστοι περιμένουν...

Το προσωρινό πάγωμα της απόφασης για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφάλιστων, θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι μόνο προσωρινό και καθυστερεί εξαιτίας του επικείμενου ανασχηματισμού.

Είναι κατανοητό μέχρις ενός σημείου, ωστόσο το βήμα αυτό, εδώ και ημέρες έχει επισημάνει και εύχεται, η κάλυψη των ανασφάλιστων, να μην αποδειχθεί ένα ακόμη «προεκλογικό πυροτέχνημα», στην καρδιά της κοινωνίας.

Πολλά δεινά έχουν περάσει οι πολίτες στα πέτρινα χρόνια της κρίσης, δεν είναι ανάγκη να βιώσουν μία ακόμη δυσκολία και μάλιστα μία δυσκολία που θα χτυπήσει κατευθείαν την αξιοπρέπεια των ευπαθών ομάδων. Επιπλέον, κανένας ανασφάλιστος δεν φέρει προσωπική ευθύνη όπως όλα δείχνουν για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει. Ας όψονται οι μνημονιακές πολιτικές τις οποίες υπηρέτησαν και υπηρετούν με τόσο αφοσίωση οι κυβερνώντες και κυρίως ορισμένοι υπουργοί με πρώτον και καλύτερον, τον υπουργό Υγείας κ. ΄Αδωνι Γεωργιάδη.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ πάντως, έχει ήδη παραδώσει στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες σχετικό ενημερωτικό σημείωμα που αφορά στην φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων με λεπτομερή στοιχεία. Από την αναφορά αυτή, προκύπτει, ότι οι άμεσα ανασφάλιστοι στην χώρα μας ανέρχονται σε 2,385 εκατ. άτομα ενώ οι έμμεσα (αυτοί δηλαδή που έχουν παιδιά κλπ) σε 94.462.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr.