8 πράγματα που δεν πρέπει να αποθηκεύετε σε πλαστικό
Αν θέλετε να αποθηκεύσετε κάτι, καλό είναι να ξέρετε πως δεν μπαίνουν όλα σε πλαστικά κουτιά - Τι να αποφύγετε
Καθημερινή συνήθεια και εύκολη λύση, όταν θέλετε να αποθηκεύσετε ή να διατηρήσετε κάτι σε ένα ράφι ή στο ψυγείο. Το τοποθετείτε μέσα σε ένα πλαστικό κουτί.
Όμως αυτή η ευκολία δεν είναι απαραίτητα και η καλύτερη ή χωρίς επιπτώσεις. Πολλοί δεν γνωρίζουν πως σε ορισμένες περιπτώσεις, το πλαστικό μπορεί να απελευθερώσει ουσίες που είναι επιβλαβείς για την υγεία, απορροφούν οσμές ή βλάπτουν ευαίσθητα αντικείμενα.
Αυτό μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες, ειδικά στην περίπτωση τροφίμων ή ευαίσθητων υλικών.
Δείτε ποια είναι τα 8 πράγματα που δεν πρέπει να αποθηκεύετε σε πλαστικά κουτιά
1. Ωμό κρέας
Το ωμό κρέας δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύεται σε πλαστικό. Από τη μία πλευρά, το υλικό προάγει τη διασταυρούμενη μόλυνση επειδή συχνά δεν σφραγίζει αεροστεγώς. Από την άλλη, βακτήρια όπως η σαλμονέλα είναι δύσκολο να αφαιρεθούν από λεπτές γρατσουνιές στο πλαστικό. Αντ 'αυτού, χρησιμοποιήστε γυάλινα δοχεία με σφιχτό καπάκι.
2. Σάλτσες ντομάτας και μπαχαρικά
Οι ντομάτες και τα μπαχαρικά περιέχουν οξέα και βαφές που αφήνουν αντιαισθητικούς αποχρωματισμούς στο πλαστικό - και μπορούν να επιτεθούν στο υλικό. Το αποτέλεσμα: το δοχείο μυρίζει μόνιμα δυσάρεστα και γίνεται πορώδες. Το γυαλί είναι επίσης η καλύτερη λύση εδώ.
3. Φρέσκα φρούτα
Τα μούρα, τα εσπεριδοειδή ή ακόμα και το αβοκάντο χρειάζονται κυκλοφορία αέρα, αλλιώς η μούχλα είναι εύκολο να εμφανιστεί. Είναι καλύτερα να αποθηκεύετε ευαίσθητα φρούτα σε ανοιχτούς δίσκους ή σε διάτρητα δοχεία στο ψυγείο.
4. Τρόφιμα με έντονη οσμή
Τα κρεμμύδια, το σκόρδο ή ορισμένα βότανα αφήνουν γρήγορα πίσω τους επίμονες μυρωδιές σε πλαστικά δοχεία που είναι δύσκολο να εξαφανιστούν - και μπορούν να εξαπλωθούν σε άλλα τρόφιμα. Τα καλά σφραγιζόμενα δοχεία από ανοξείδωτο χάλυβα ή γυαλί είναι πιο κατάλληλα.
5. Λιπαρά τρόφιμα
Τα λαζάνια, τα μαγειρευτά ή τα τηγανητά σνακ περιέχουν πολύ λίπος, το οποίο μπορεί να αντιδράσει με το πλαστικό και να το διασπάσει με την πάροδο του χρόνου. Αυτό μπορεί να απελευθερώσει επιβλαβείς ουσίες που εισέρχονται στο φαγητό. Χρησιμοποιήστε γυάλινα βάζα ανθεκτικά στη θερμότητα.
6. Ζεστό φαγητό
Πλαστικό και θερμότητα – σπάνια τα πάνε καλά. Τα ζεστά πιάτα μπορεί να προκαλέσουν την απελευθέρωση πλαστικών σωματιδίων ή πλαστικοποιητών όπως BPA (εάν περιέχονται). Αφήστε το φαγητό να κρυώσει και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα κατάλληλο γυάλινο ή ανοξείδωτο κουτί.
7. Βιβλία
Η υγρασία συσσωρεύεται εύκολα σε κλειστά πλαστικά δοχεία, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει μούχλα στα βιβλία. Αποθηκεύστε τα βιβλία ανοιχτά σε ράφια ή σε κουτιά με εξαερισμό.
8. Δερμάτινα είδη
Τα δερμάτινα παπούτσια, οι τσάντες ή οι ζώνες δεν πρέπει να φυλάσσονται αεροστεγώς σε πλαστικά δοχεία. Χωρίς επαρκή κυκλοφορία αέρα, μπορεί να σχηματιστεί συμπύκνωση - και αυτό προάγει τη μούχλα. Ιδανικό: υφασμάτινες σακούλες ή κουτιά που «αναπνέουν».