Η συνταγή της ημέρας: Τούρτα Ναπολεόν (Napoleon)
#tsoulotip: Αφήνουμε την τούρτα εκτός ψυγείου για 2 ώρες ώστε να απορροφήσουν τα φύλλα την κρέμα καλύτερα και να μη ξεραθούν. Φοράμε γάντια μίας χρήσης όταν ανοίγουμε τη ζύμη για να μη μειώσουμε τη θερμοκρασία της.
ΥΛΙΚΑ:
Υλικά για τη ζύμη:
700 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
400 γρ. βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
2 μέτρια αυγά
200 ml. παγωμένο νερό
1 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
½ κ.γ. αλάτι
Υλικά για την κρέμα:
180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
700 ml. γάλα πλήρες
40 γρ. κορν φλάουερ
230 γρ. βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
6 κρόκους από μέτρια αυγά
2 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
300γρ. Βούτυρο και έξτρα για το άλειμμα της φόρμας
200γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα πολύ ψιλοκομμένη
2 Μεγάλα αυγά
3 Κρόκους από μεγάλα αυγά
200γρ. Καστανή ζάχαρη
140γρ. Μαύρη ζάχαρη μαλακή
200γρ. Πουρέ κάστανο
180γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
50γρ. Κακάο
¼ κ.γ. Αλάτι
1 ½ κ.γ. Μπέικιν πάουντερ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΕΓΚΑ
3 Ασπράδια από μεγάλα αυγά
140γρ. Καστανή ζάχαρη
1 Πρέζα αλάτι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
300ml Κρέμα γάλακτος πλήρης
220γρ. Πουρέ κάστανο
100γρ. Ζάχαρη άχνη και έξτρα για πασπάλισμα
Διαβάστε περισσότερα στο giorgostsoulis.com.