Η «ΓΑΤΑ» ΤΗΣ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

H «γάτα του Σρέντινγκερ» στους διαδρόμους του Μαξίμου και η δύσκολη εβδομάδα της κυβέρνησης

H «γάτα του Σρέντινγκερ» στους διαδρόμους του Μαξίμου και η δύσκολη εβδομάδα της κυβέρνησης
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Η «γάτα της Ηρώδου Αττικού» γράφει για τη «γάτα του Σρέντινγκερ» και την εβδομάδα – «φωτιά» που ξεκινάει με την επιστροφή των εργασιών της Βουλής στις 22 Αυγούστου.

Σήμερα αγαπητά μου παιδιά θα κάνουμε μάθημα κβαντικής διεμπλοκής. Εγώ οφείλω να ομολογήσω πως δεν είχα ιδέα τι σημαίνει αυτό μέχρι να έρθει η γάτα, έξαλλη από το Μαξίμου και να με ενημερώσει πως κάποιοι εκεί μέσα πάνε να της φάνε τη δόξα και το όνομα. Συγκεκριμένα μου αποκάλυψε πως στους διαδρόμους του Μεγάρου το νέο παρατσούκλι του Γιάννη Μπρατάκου είναι «γάτα του Σρέντιγκερ» και πως δεν είναι διατεθειμένη αυτό να το ανεχτεί. Για όσους δεν ξέρετε σύμφωνα με το wikipedia η γάτα του Σρέντινγκερ είναι ένα νοητικό πείραμα, που χαρακτηρίζεται και ως παράδοξο και που επινοήθηκε από τον Αυστριακό φυσικό Έρβιν Σρέντινγκερ το 1935. Το σενάριο παρουσιάζει μια γάτα, η οποία μπορεί να είναι ταυτόχρονα ζωντανή και νεκρή, με την κατάστασή της να συνδέεται με προηγούμενο τυχαίο γεγονός. Το νοητικό πείραμα συναντάται συνήθως σε θεωρητικές συζητήσεις για τις ερμηνείες της κβαντομηχανικής. Τώρα δεν ξέρω τι καταλάβατε αλλά κάπως έτσι και ο Μπρατάκος είναι και δεν είναι Γενικός Γραμματέας του Γραφείου του Πρωθυπουργού καθώς για μία ακόμα φορά επικοινωνιακά έσκισαν ανακοινώνοντάς τον για τη θέση μέχρι να δούμε στο ΦΕΚ τον Στέλιο Κουτνατζή. Ο Μπρατάκος πάντως θα πάει στο γραφείο του στο τέλος του μήνα όταν και διευθετηθούν κάποια ζητήματα που υπάρχουν.

Τέλος πάντων λογικά όλα αυτά καθώς στην κυβέρνηση το μυαλό τους βρίσκεται στην ερχόμενη πραγματικά δύσκολη εβδομάδα όπου το θέμα των υποκλοπών θα ξαναέρθει δυναμικά στην επιφάνεια και βαστάτε μην δούμε και τίποτα άλλες εξελίξεις. Στις 22 Αυγούστου θα ανοίξει η Βουλή για το θέμα, θα έχουμε τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, θα συνεδριάσουν οι επιτροπές διαφάνειας, θεσμών, κλπ θα κληθούν να καταθέσουν Κοντολέων και Δημητριάδης, θα έχουμε την ψηφοφορία για την εξεταστική και κάπου εκεί θα πρέπει να χωρέσει και η ΔΕΘ με τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για την οικονομία. Το κλίμα πάντως στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ παραμένει ανάστατο καθώς κανείς δεν ξέρει αν υπάρχουν και άλλοι πολιτικοί τα κινητά των οποίων τελούσαν υπό παρακολούθηση, την ώρα που δημοσιεύματα, ακόμα και του φιλοκυβερνητικού τύπου κάνουν λόγο για 7 με 9 ακόμα πρόσωπα. Στο Μαξίμου πάντως μου ορκίζονται πως η κυβέρνηση δεν είχε πάρει ποτέ το predator και πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε καμία ιδέα για το τί είχε συμβεί.

Όπως μου έλεγαν πάντως συνεργάτες του Πρωθυπουργού η ΑΔΑΕ έχει στοιχεία από το 2003 για όλες τις παρακολουθήσεις, αντίγραφα ουσιαστικά όλων των παρακολουθήσεων. Έναν πολλαπλασιασμό να κάνει κανείς σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μιλάμε για 250 χιλιάδες παρακολουθήσεις, όλες νόμιμες με εισαγγελική εντολή. Εγώ ρώτησα πάντως αν στο Μαξίμου ενδιαφέρθηκαν να μάθουν αν μέσα σε αυτές τις παρακολουθήσεις από την εποχή του ..Σημίτη υπάρχει κάτι ενδιαφέρον ή κάτι που θα ήθελαν ή δεν θα ήθελαν να βγει αλλά η πηγή μου δεν είχε ιδέα. Μου είπε πάντως πως αυτά τα πράγματα δεν βγαίνουν έτσι στη επιφάνεια και δεν έχουν βγει και σε καμία άλλη χώρα. Μου είπε μάλιστα ότι η γενικότερη αίσθησή είναι πως δεν υπάρχει κάτι άλλο.

Αν ο ίδιος ή η ίδια επιβεβαιωθεί θα το ξέρουμε σε λίγες μέρες.